Noren bezorgen Tesla hoofdpijn

Noorwegen mag dan met vorig jaar meer dan 8.000 verkochte auto’s één van de grootste markten zijn voor Tesla, dat gaat ook in dat land niet zonder slag of stoot.

Tesla voert ranglijst elektrische auto’s aan over 2018

Een tachtigtal Tesla-rijders heeft de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s voor de rechter gedaagd wegens misleidende reclame. Zij stellen dat hun auto niet de prestaties waar maakt die Tesla in de advertenties vermeldt. Volgens de groep komt hun Tesla S P85D op hooguit 462 pk terwijl de EV-fabrikant er maar liefst 690 heeft beloofd.

Schadevergoeding 

De rechtszaak is niet de eerste die in Noorwegen tegen Tesla wordt gevoerd. Eerder moest de autofabrikant 133 eigenaren van haar auto’s ieder omgerekend 7.260 euro schadevergoeding uitkeren na soortgelijke klachten. De tachtig ‘nieuwe’ klagers eisen nu een minstens gelijke regeling of meer. "Het is een soortgelijke zaak als die waar Tesla vorig jaar een compromis in heeft bereikt. Het gaat om het vermogen van de auto’s en de fouten die worden gemaakt bij de marketing en in het verkoopproces," stelt de advocaat van de volgende groep die de gang naar de rechter heeft gemaakt. De rechtbank in Oslo zal de zaak in april in behandeling nemen als Tesla al niet eerder opnieuw een compromis heeft weten te bereiken.

Noren bezorgen Tesla hoofdpijn - Automobielmanagement.nl

Noren bezorgen Tesla hoofdpijn

Noorwegen mag dan met vorig jaar meer dan 8.000 verkochte auto’s één van de grootste markten zijn voor Tesla, dat gaat ook in dat land niet zonder slag of stoot.

Tesla voert ranglijst elektrische auto’s aan over 2018

Een tachtigtal Tesla-rijders heeft de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s voor de rechter gedaagd wegens misleidende reclame. Zij stellen dat hun auto niet de prestaties waar maakt die Tesla in de advertenties vermeldt. Volgens de groep komt hun Tesla S P85D op hooguit 462 pk terwijl de EV-fabrikant er maar liefst 690 heeft beloofd.

Schadevergoeding 

De rechtszaak is niet de eerste die in Noorwegen tegen Tesla wordt gevoerd. Eerder moest de autofabrikant 133 eigenaren van haar auto’s ieder omgerekend 7.260 euro schadevergoeding uitkeren na soortgelijke klachten. De tachtig ‘nieuwe’ klagers eisen nu een minstens gelijke regeling of meer. "Het is een soortgelijke zaak als die waar Tesla vorig jaar een compromis in heeft bereikt. Het gaat om het vermogen van de auto’s en de fouten die worden gemaakt bij de marketing en in het verkoopproces," stelt de advocaat van de volgende groep die de gang naar de rechter heeft gemaakt. De rechtbank in Oslo zal de zaak in april in behandeling nemen als Tesla al niet eerder opnieuw een compromis heeft weten te bereiken.