Vanwege de vele schandalen met als dieptepunt de arrestatie van de baas van Audi heeft uitgeverij Axel Springer het hoogtepunt voor de Duitse autowereld voor dit jaar afgelast. Eerder al besloot Audi een groot evenement rond de lancering van haar eerste elektrische SUV in Brussel ook af te blazen.

"We zijn gek op auto’s. De mensen die ze bouwen, kopen en rijden zijn onze klanten en onze lezers. Maar het is nu niet het juiste moment om onderscheidingen uit te delen en wat te gaan vieren," zegt hoofdredacteur Marion Horn van Bild am Sonntag, één van de grootste Springer-uitgaven. Behalve dat Stadler nog altijd in de gevangenis zit lopen er nog juridische en andere onderzoeken tegen andere hoge autobazen, met name uit de Volkswagen Groep. Daarnaast heeft Daimler net de opdracht gekregen meer dan 700.000 Mercedessen terug te roepen wegens sjoemelsoftware terwijl nieuwe auto’s van dat merk voorlopig niet afgeleverd mogen worden. Bij de rol van Daimler-topman dr Dieter Zetsche worden ook nog steeds vraagtekens gezet.