Dat stelt de baas van de Britse verkooporganisatie van Jaguar Land Rover Rawdon Glover. “We investeren zwaar in onze website, zoals in de configurators, zodat onze klanten zo veel als ze zouden willen online af kunnen wikkelen. Maar de feitelijke aankoop en het afleveren van de auto gebeurt toch altijd bij de dealer want dat is wat onze klanten willen. We zoeken daarom naar een zo goed mogelijke mix tussen de fysieke en de digitale wereld.’’ 

Dat er meer en meer online gebeurt, heeft wel consequenties voor die dealers. “De klant doet zijn research thuis en is daardoor uitstekend op de hoogte als hij bij je binnenstapt. Maar dat betekent niet dat het bij die dealer alleen om de transactie gaat, de klant wil toch een persoonlijke behandeling. Doe je dat goed, dan is de kans ook veel groter dat hij je trouw blijft als het om onderhoud en service gaat.’’