Veel belangstelling voor overname AutoScout24

Het Australische autoplatform Carsales.com heeft zich geschaard in een groeiende rij belangstellenden voor de overname van AutoScout24, de autoverkoopsite van het Duitse Scout24 AG die ook een Nederlandse versie kent.

Andere kandidaten zijn onder meer de Duitse site voor tweedehands auto’s Auto1 Group in samenwerking met investeringsmaatschappij Hellman & Friedman en enkele grote financieringsbedrijven. Hellman & Friedman is juist het bedrijf dat Scout24 in de herfst van 2015 naar de beurs bracht na het eerder overgenomen te hebben van Telekom.

Activistisch

Financieel directeur Dirk Schmelzer van Scout24 AG bevestigde onlangs tijdens een ‘kapitaaldag’ dat er gewerkt wordt aan verkoop of afsplitsing van de autotak. Dat gebeurt vooral onder druk van de activistische financier Paul Singer die denkt dat een gesplitst Scout24 meer waarde oplevert voor de aandeelhouders, meldt de Financial Times. Scout24 zelf zal zich dan beter kunnen focussen op haar woningensite in Duitsland en Oostenrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Veel belangstelling voor overname AutoScout24 - Automobielmanagement.nl

Veel belangstelling voor overname AutoScout24

Het Australische autoplatform Carsales.com heeft zich geschaard in een groeiende rij belangstellenden voor de overname van AutoScout24, de autoverkoopsite van het Duitse Scout24 AG die ook een Nederlandse versie kent.

Andere kandidaten zijn onder meer de Duitse site voor tweedehands auto’s Auto1 Group in samenwerking met investeringsmaatschappij Hellman & Friedman en enkele grote financieringsbedrijven. Hellman & Friedman is juist het bedrijf dat Scout24 in de herfst van 2015 naar de beurs bracht na het eerder overgenomen te hebben van Telekom.

Activistisch

Financieel directeur Dirk Schmelzer van Scout24 AG bevestigde onlangs tijdens een ‘kapitaaldag’ dat er gewerkt wordt aan verkoop of afsplitsing van de autotak. Dat gebeurt vooral onder druk van de activistische financier Paul Singer die denkt dat een gesplitst Scout24 meer waarde oplevert voor de aandeelhouders, meldt de Financial Times. Scout24 zelf zal zich dan beter kunnen focussen op haar woningensite in Duitsland en Oostenrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding