Opel Corsa uitgeroepen tot Beste Koop 2020

De finish was in twintig jaar niet eerder zo close, maar uiteindelijk is de nieuwe generatie Opel Corsa vandaag toch uitgeroepen tot Beste Koop in de Europese automarkt. Of zoals het in de 31 deelnemende landen officieel heet: ‘The Best Buy Car of Europe 2020’.

De Opel bleef zijn concernbroeder Peugeot 208 nipt voor in de AutoBest ‘Best Buy Car Europe 2020’ verkiezing. Ook de Skoda Kamiq scoorde zeer hoog en bezet op korte afstand de derde plek op het erepodium van de AutoBest-verkiezing. Ze behaalden respectievelijk 17.617 punten, 17.460 punten (0,2 procent verschil!) en 16.848 punten. De Renault Clio en Nissan Juke maken de top-5 compleet. Je kunt dus zeggen dat PSA zijn grote concurrenten Volkswagen Groep en Renault-Nissan in deze Europese verkiezing aftroeft.

Puntjes op de i

De beslissing viel na de Final 5-testdagen op en rondom het Istanbul City Park, een voormalig Formule 1 racecircuit. De 31 juryleden uit heel Europa kregen daar de gelegenheid de genomineerd finalisten nog eens aan de tand te voelen. Met vergelijkende testen op de weg en in een grote variatie aan proeven onder gecontroleerde omstandigheden zetten ze de laatste puntjes op de i.

Toekomst

Bij de AutoBest-verkiezing gaat het om auto’s die voor een breed publiek bereikbaar zijn en een brug richting de toekomst bouwen. Dat geldt bij uitstek voor de beide PSA-modellen die nu bovenaan eindigen. Vooraf was al duidelijk dat zeker dát duel spannend zou worden. Beide auto’s zijn gebaseerd op het geavanceerde multi-energy platform van het concern, dat daarmee tevens de keuze biedt richting betaalbaar elektrisch rijden.

Troefkaarten

De Opel heeft voor de jury net iets meer troefkaarten in handen als de vriendelijker prijspolitiek en het Duitse streven om zeer geavanceerde techniek voor een breed publiek bereikbaar te maken. Dat de Corsa ook nog iets dynamischer rijdt is een kwestie van smaak. Menigeen zal juist de stijl en het extra comfort van de 208 juist extra punten geven. De jury prijst de nieuwe Skoda Kamiq vooral door zijn enorme ruimte en grote veelzijdigheid. Heel veel auto voor zijn geld en daarmee een erepodiumplek in deze consumentgerichte verkiezing.

Opel Corsa uitgeroepen tot Beste Koop 2020 - Automobielmanagement.nl

Opel Corsa uitgeroepen tot Beste Koop 2020

De finish was in twintig jaar niet eerder zo close, maar uiteindelijk is de nieuwe generatie Opel Corsa vandaag toch uitgeroepen tot Beste Koop in de Europese automarkt. Of zoals het in de 31 deelnemende landen officieel heet: ‘The Best Buy Car of Europe 2020’.

De Opel bleef zijn concernbroeder Peugeot 208 nipt voor in de AutoBest ‘Best Buy Car Europe 2020’ verkiezing. Ook de Skoda Kamiq scoorde zeer hoog en bezet op korte afstand de derde plek op het erepodium van de AutoBest-verkiezing. Ze behaalden respectievelijk 17.617 punten, 17.460 punten (0,2 procent verschil!) en 16.848 punten. De Renault Clio en Nissan Juke maken de top-5 compleet. Je kunt dus zeggen dat PSA zijn grote concurrenten Volkswagen Groep en Renault-Nissan in deze Europese verkiezing aftroeft.

Puntjes op de i

De beslissing viel na de Final 5-testdagen op en rondom het Istanbul City Park, een voormalig Formule 1 racecircuit. De 31 juryleden uit heel Europa kregen daar de gelegenheid de genomineerd finalisten nog eens aan de tand te voelen. Met vergelijkende testen op de weg en in een grote variatie aan proeven onder gecontroleerde omstandigheden zetten ze de laatste puntjes op de i.

Toekomst

Bij de AutoBest-verkiezing gaat het om auto’s die voor een breed publiek bereikbaar zijn en een brug richting de toekomst bouwen. Dat geldt bij uitstek voor de beide PSA-modellen die nu bovenaan eindigen. Vooraf was al duidelijk dat zeker dát duel spannend zou worden. Beide auto’s zijn gebaseerd op het geavanceerde multi-energy platform van het concern, dat daarmee tevens de keuze biedt richting betaalbaar elektrisch rijden.

Troefkaarten

De Opel heeft voor de jury net iets meer troefkaarten in handen als de vriendelijker prijspolitiek en het Duitse streven om zeer geavanceerde techniek voor een breed publiek bereikbaar te maken. Dat de Corsa ook nog iets dynamischer rijdt is een kwestie van smaak. Menigeen zal juist de stijl en het extra comfort van de 208 juist extra punten geven. De jury prijst de nieuwe Skoda Kamiq vooral door zijn enorme ruimte en grote veelzijdigheid. Heel veel auto voor zijn geld en daarmee een erepodiumplek in deze consumentgerichte verkiezing.