“Ik hoor van mensen dat ze klaar zijn voor een alternatieve propositie als het gaat om de aanschaf van een premium EV. Ik geloof dat Byton dat alternatief kan zijn,” liet CEO Daniel Kirchert deze week op een persconferentie weten waar de M-Byte SUV werd geïntroduceerd. De auto moet halverwege dit jaar in China debuteren, 18 maanden later volgen de VS en Europa.

Online verkoop

De Chinese fabrikant wil online rechtstreeks aan consumenten gaan verkopen, dus buiten een traditioneel dealernetwerk om. Daarnaast zouden er retailpartners moeten komen, ervaren premium autodealers, die een deel van de online orders via hun fysieke vestiging gaan leveren, met als voordeel dat men profiteert van online bestellingen met vaste prijzen en het onderhoud na verkoop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding