Byton wil rechtstreekse verkoop aan consument

De nieuwe Chinese fabrikant van EV’s Byton komt dit jaar in China met het eerste model op de markt. In 2021 volgen de VS en Europa. Directe online sales en ‘retailpartners’ moeten het traditionele verkoopmodel gaan omgooien.

“Ik hoor van mensen dat ze klaar zijn voor een alternatieve propositie als het gaat om de aanschaf van een premium EV. Ik geloof dat Byton dat alternatief kan zijn,” liet CEO Daniel Kirchert deze week op een persconferentie weten waar de M-Byte SUV werd geïntroduceerd. De auto moet halverwege dit jaar in China debuteren, 18 maanden later volgen de VS en Europa.

Online verkoop

De Chinese fabrikant wil online rechtstreeks aan consumenten gaan verkopen, dus buiten een traditioneel dealernetwerk om. Daarnaast zouden er retailpartners moeten komen, ervaren premium autodealers, die een deel van de online orders via hun fysieke vestiging gaan leveren, met als voordeel dat men profiteert van online bestellingen met vaste prijzen en het onderhoud na verkoop.

Byton wil rechtstreekse verkoop aan consument - Automobielmanagement.nl

Byton wil rechtstreekse verkoop aan consument

De nieuwe Chinese fabrikant van EV’s Byton komt dit jaar in China met het eerste model op de markt. In 2021 volgen de VS en Europa. Directe online sales en ‘retailpartners’ moeten het traditionele verkoopmodel gaan omgooien.

“Ik hoor van mensen dat ze klaar zijn voor een alternatieve propositie als het gaat om de aanschaf van een premium EV. Ik geloof dat Byton dat alternatief kan zijn,” liet CEO Daniel Kirchert deze week op een persconferentie weten waar de M-Byte SUV werd geïntroduceerd. De auto moet halverwege dit jaar in China debuteren, 18 maanden later volgen de VS en Europa.

Online verkoop

De Chinese fabrikant wil online rechtstreeks aan consumenten gaan verkopen, dus buiten een traditioneel dealernetwerk om. Daarnaast zouden er retailpartners moeten komen, ervaren premium autodealers, die een deel van de online orders via hun fysieke vestiging gaan leveren, met als voordeel dat men profiteert van online bestellingen met vaste prijzen en het onderhoud na verkoop.