‘In 2021 geen Autosalon van Genève’

De ‘Salon International de l’Automobile’, de organisatie achter de Autosalon van Genève, zal het evenement in 2021 niet organiseren. Dit is gisteren bekendgemaakt. Ook wordt er geen gebruikgemaakt van een lening die door de stad Genève beschikbaar is gesteld. Om de toekomst van de Autosalon veilig te stellen is verkoop aan congrescentrum Palexpo de beste optie, zo stelt de organisatie in een verklaring.

Een meerderheid van de exposanten heeft volgens de organisatoren aangegeven dat zij waarschijnlijk niet zouden deelnemen aan een 2021 editie van de Geneva International Motor Show (GIMS). Wel is er belangstelling voor een editie in 2022. ‘De automotive sector gaat momenteel door een moeilijke fase en exposanten hebben tijd nodig te herstellen van de coronacrisis. Bovendien is het verre van zeker dat gezien de huidige situatie er volgend voorjaar een evenement georganiseerd kan worden waar meer dan 600.000 bezoekers en 10.000 journalisten op afkomen’.

Lening

Direct na het verbieden van de Autosalon in maart van dit jaar vroeg de organisatie financiële steun aan het kanton Genève. Er werd een lening beschikbaar gesteld van 16,8 miljoen Zwitserse franc (15,7 miljoen euro). De voorwaarden die aan de lening verbonden zijn vormen echter geen garantie voor financiële stabiliteit op de lange termijn vindt de stichting. Er zou namelijk al in juni 2021 een bedrag van 1 miljoen franc terugbetaald moeten worden, nog voordat er inkomsten gegenereerd worden. Een andere voorwaarde is dat er al in 2021 een evenement georganiseerd wordt. Onacceptabel volgens de organisatie en reden om de lening af te wijzen.

Palexpo

De organisatie heeft daarom besloten om alle bezittingen en de rechten met betrekking tot GIMS te verkopen aan het congrescentrum Palexpo. ‘Het doel is om een oplossing te vinden waarmee we de organisatie van een terugkerende internationale autoshow in Genève garanderen’. Of Palexpo het aandurft in 2021 wél een autoshow te organiseren is nog niet bekend.

‘In 2021 geen Autosalon van Genève’ - Automobielmanagement.nl

‘In 2021 geen Autosalon van Genève’

De ‘Salon International de l’Automobile’, de organisatie achter de Autosalon van Genève, zal het evenement in 2021 niet organiseren. Dit is gisteren bekendgemaakt. Ook wordt er geen gebruikgemaakt van een lening die door de stad Genève beschikbaar is gesteld. Om de toekomst van de Autosalon veilig te stellen is verkoop aan congrescentrum Palexpo de beste optie, zo stelt de organisatie in een verklaring.

Een meerderheid van de exposanten heeft volgens de organisatoren aangegeven dat zij waarschijnlijk niet zouden deelnemen aan een 2021 editie van de Geneva International Motor Show (GIMS). Wel is er belangstelling voor een editie in 2022. ‘De automotive sector gaat momenteel door een moeilijke fase en exposanten hebben tijd nodig te herstellen van de coronacrisis. Bovendien is het verre van zeker dat gezien de huidige situatie er volgend voorjaar een evenement georganiseerd kan worden waar meer dan 600.000 bezoekers en 10.000 journalisten op afkomen’.

Lening

Direct na het verbieden van de Autosalon in maart van dit jaar vroeg de organisatie financiële steun aan het kanton Genève. Er werd een lening beschikbaar gesteld van 16,8 miljoen Zwitserse franc (15,7 miljoen euro). De voorwaarden die aan de lening verbonden zijn vormen echter geen garantie voor financiële stabiliteit op de lange termijn vindt de stichting. Er zou namelijk al in juni 2021 een bedrag van 1 miljoen franc terugbetaald moeten worden, nog voordat er inkomsten gegenereerd worden. Een andere voorwaarde is dat er al in 2021 een evenement georganiseerd wordt. Onacceptabel volgens de organisatie en reden om de lening af te wijzen.

Palexpo

De organisatie heeft daarom besloten om alle bezittingen en de rechten met betrekking tot GIMS te verkopen aan het congrescentrum Palexpo. ‘Het doel is om een oplossing te vinden waarmee we de organisatie van een terugkerende internationale autoshow in Genève garanderen’. Of Palexpo het aandurft in 2021 wél een autoshow te organiseren is nog niet bekend.