Top-10 genomineerden Zakenauto van het Jaar 2021 bekend

Dit jaar wordt een nieuw scoresysteem voor de Zakenauto van het Jaar-verkiezing doorgevoerd. Concreet betekent het onder andere dat er na de eerste stemronden een top-10 van genomineerden voor de prestigieuze prijs bekend is. Daarbij werd in de jurering extra – en vooral ook nog meer gedetailleerde – informatie uit de praktijk meegenomen. Ook het evenement Driving Business Awards krijgt dit jaar een andere invulling.

Om voor de hand liggende redenen vindt de uitreiking van de prijzen voor Zakenauto van het Jaar 2021 en die van de Beste Nieuwkomer 2021 dit jaar niet, zoals gebruikelijk, plaats in een volgepakte zaal op een mooie locatie. Er wordt op dit moment nog gekeken naar de juist vorm. Zeker is wel dat de belangrijkste prijzen in de zakenautowereld in elk geval weer in stijl zullen worden uitgereikt.

En voor een groter publiek in een live stream te volgen zal zijn. Het is niet de enige verandering. Na een uitgebreide voorbereiding is met name de beoordelingsprocedure bij verkiezing van de Zakenauto van het Jaar verder verfijnd. Uit de voorselectie van bijna zeventig kandidaten (die al aan diverse praktijkcriteria moeten voldoen) hebben de juryleden in een eerste stemronde individueel een twintigtal auto’s geselecteerd. Daaruit is een geconsolideerde top-10 vastgesteld. Automodellen die zich in de praktijk minstens een jaar hebben bewezen.

Importeursdag

Begin juli krijgen de importeurs van de betreffende modellen de gelegenheid om de aanwezige juryleden tijdens een informatiebijeenkomst nadere informatie te geven. Daarbij gaat het met name over de stand van zaken binnen hun organisatie ten aanzien van productontwikkeling. Maar zeker ook het beleid richting de zakelijke markt. Opvallend detail voor dit jaar is overigens dat de top-10 bestaat uit auto’s van tien verschillende merken.

Een andere belangrijk verbeterpunt: alle juryleden krijgen per genomineerd merk extra informatie die door de deelnemende leasemaatschappijen wordt geleverd. Die gaat met name over praktijkervaringen en een -oordeel over operationele aspecten in de leasewereld. Om een kijkje achter de schermen te geven: denk aan garantieafwikkeling, onderdelenvoorziening, support bij sales- en aftersalesproblemen, de procesefficiëntie ROB en prijsinformatie in JATO. Nuttige praktijkgegevens voor bijvoorbeeld de journalisten in de jury.

Gewapend met deze kennis zal de jury in een volgende stap in de stemprocedure de uiteindelijke winnaar van de Zakenauto van het Jaar 2021 en Beste Nieuwkomer 2021 bepalen. Daarvoor verdeelt hij of zij een ‘puntenportefeuille’ (100 punten) individueel over de genomineerde modellen. Bij dat oordeel hoort een motivatie in de vorm van een beoordeling van de auto’s waaraan punten zijn toegekend. Dat alles zal leiden tot een nog scherpere en nog beter te motiveren beoordeling van de deelnemende auto’s en hun bijbehorende organisaties.

Nieuwe opzet AM Driving Business Awards

Niet alleen de opzet van de verkiezingen is dit jaar anders. Ook de AM Driving Business Awards, het evenement waar de prijzen elk jaar worden uitgereikt en dat als netwerkevent hoog staat aangeschreven, ziet er dit jaar anders uit. Een evenement organiseren waar een paar honderd professionals uit de autobranche samenkomen is simpelweg niet mogelijk. In plaats daarvan werken we bij Automobiel Management nu hard aan het opzetten van een online evenement op 15 en 16 september dat door iedereen thuis of op het werk bijgewoond kan worden.

Vanuit onze nieuwe studio zal onder meer het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (voorheen Nationaal Zakenauto Onderzoek) worden gepresenteerd. Er zijn gesprekken met studiogasten en als klap op de vuurpijl worden de prijzen Zakenauto van het Jaar 2021, Bestelauto van het Jaar 2021 en Beste Nieuwkomer 2021 live bekendgemaakt, op locatie bij de verschillende winnaars. We betreden hiermee op verschillende vlakken onbekend terrein. Maar dat we een niet te missen event gaan neerzetten is duidelijk. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons via LinkedIn en Facebook.

Top-10 genomineerden in alfabetische volgorde

 • BMW 3-serie
 • Ford Focus
 • Hyundai Kona
 • Kia Niro
 • Mercedes A-klasse
 • Peugeot 3008/5008
 • Renault Clio
 • Skoda Octavia
 • Tesla Model 3
 • Toyota Corolla
Top-10 genomineerden Zakenauto van het Jaar 2021 bekend - Automobielmanagement.nl

Top-10 genomineerden Zakenauto van het Jaar 2021 bekend

Dit jaar wordt een nieuw scoresysteem voor de Zakenauto van het Jaar-verkiezing doorgevoerd. Concreet betekent het onder andere dat er na de eerste stemronden een top-10 van genomineerden voor de prestigieuze prijs bekend is. Daarbij werd in de jurering extra – en vooral ook nog meer gedetailleerde – informatie uit de praktijk meegenomen. Ook het evenement Driving Business Awards krijgt dit jaar een andere invulling.

Om voor de hand liggende redenen vindt de uitreiking van de prijzen voor Zakenauto van het Jaar 2021 en die van de Beste Nieuwkomer 2021 dit jaar niet, zoals gebruikelijk, plaats in een volgepakte zaal op een mooie locatie. Er wordt op dit moment nog gekeken naar de juist vorm. Zeker is wel dat de belangrijkste prijzen in de zakenautowereld in elk geval weer in stijl zullen worden uitgereikt.

En voor een groter publiek in een live stream te volgen zal zijn. Het is niet de enige verandering. Na een uitgebreide voorbereiding is met name de beoordelingsprocedure bij verkiezing van de Zakenauto van het Jaar verder verfijnd. Uit de voorselectie van bijna zeventig kandidaten (die al aan diverse praktijkcriteria moeten voldoen) hebben de juryleden in een eerste stemronde individueel een twintigtal auto’s geselecteerd. Daaruit is een geconsolideerde top-10 vastgesteld. Automodellen die zich in de praktijk minstens een jaar hebben bewezen.

Importeursdag

Begin juli krijgen de importeurs van de betreffende modellen de gelegenheid om de aanwezige juryleden tijdens een informatiebijeenkomst nadere informatie te geven. Daarbij gaat het met name over de stand van zaken binnen hun organisatie ten aanzien van productontwikkeling. Maar zeker ook het beleid richting de zakelijke markt. Opvallend detail voor dit jaar is overigens dat de top-10 bestaat uit auto’s van tien verschillende merken.

Een andere belangrijk verbeterpunt: alle juryleden krijgen per genomineerd merk extra informatie die door de deelnemende leasemaatschappijen wordt geleverd. Die gaat met name over praktijkervaringen en een -oordeel over operationele aspecten in de leasewereld. Om een kijkje achter de schermen te geven: denk aan garantieafwikkeling, onderdelenvoorziening, support bij sales- en aftersalesproblemen, de procesefficiëntie ROB en prijsinformatie in JATO. Nuttige praktijkgegevens voor bijvoorbeeld de journalisten in de jury.

Gewapend met deze kennis zal de jury in een volgende stap in de stemprocedure de uiteindelijke winnaar van de Zakenauto van het Jaar 2021 en Beste Nieuwkomer 2021 bepalen. Daarvoor verdeelt hij of zij een ‘puntenportefeuille’ (100 punten) individueel over de genomineerde modellen. Bij dat oordeel hoort een motivatie in de vorm van een beoordeling van de auto’s waaraan punten zijn toegekend. Dat alles zal leiden tot een nog scherpere en nog beter te motiveren beoordeling van de deelnemende auto’s en hun bijbehorende organisaties.

Nieuwe opzet AM Driving Business Awards

Niet alleen de opzet van de verkiezingen is dit jaar anders. Ook de AM Driving Business Awards, het evenement waar de prijzen elk jaar worden uitgereikt en dat als netwerkevent hoog staat aangeschreven, ziet er dit jaar anders uit. Een evenement organiseren waar een paar honderd professionals uit de autobranche samenkomen is simpelweg niet mogelijk. In plaats daarvan werken we bij Automobiel Management nu hard aan het opzetten van een online evenement op 15 en 16 september dat door iedereen thuis of op het werk bijgewoond kan worden.

Vanuit onze nieuwe studio zal onder meer het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (voorheen Nationaal Zakenauto Onderzoek) worden gepresenteerd. Er zijn gesprekken met studiogasten en als klap op de vuurpijl worden de prijzen Zakenauto van het Jaar 2021, Bestelauto van het Jaar 2021 en Beste Nieuwkomer 2021 live bekendgemaakt, op locatie bij de verschillende winnaars. We betreden hiermee op verschillende vlakken onbekend terrein. Maar dat we een niet te missen event gaan neerzetten is duidelijk. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons via LinkedIn en Facebook.

Top-10 genomineerden in alfabetische volgorde

 • BMW 3-serie
 • Ford Focus
 • Hyundai Kona
 • Kia Niro
 • Mercedes A-klasse
 • Peugeot 3008/5008
 • Renault Clio
 • Skoda Octavia
 • Tesla Model 3
 • Toyota Corolla