AutoScout24: interesse in tweedehands auto’s groeit, prijs daalt

Afgelopen maanden liet de occasionmarkt recordcijfers zien. Opvallend is dat tegelijkertijd het aanbod en de prijs van tweedehands auto’s gedaald is. Dit constateert AutoScout24.

‘Terwijl verwacht wordt dat prijzen stijgen wanneer de vraag hoog is, laten de maandcijfers van AutoScout24 zien dat de gemiddelde prijs van occasions op het platform juist daalt. De daling zette zich in met de komst van COVID-19 en zet sindsdien gestaag door.’

Prijsverschil wordt groter

Het prijsverschil met 2019 wordt elke maand zelfs een stapje groter constateert men. ‘In augustus lag de gemiddelde prijs 626 euro onder de prijs in augustus 2019, terwijl het in januari omgedraaid was. Toen betaalde men gemiddeld 2.341 euro per occasion meer dan in 2019. Deze ontwikkeling is mogelijk te verklaren door de grote vraag, gepaard met de problemen die autobedrijven hebben met de inkoop van de juiste auto’s’

Rachel Gómez y Maseland, Country Manager van AutoScout24 in Nederland: “Aan onze cijfers zien we dat schaarste op dit moment niet leidt tot een gemiddelde prijsverhoging. Het aanbod zakt steeds verder en de gemiddelde prijs van een occasion reageert hier niet op zoals we verwachten.”

AutoScout24: interesse in tweedehands auto’s groeit, prijs daalt - Automobielmanagement.nl

AutoScout24: interesse in tweedehands auto’s groeit, prijs daalt

Afgelopen maanden liet de occasionmarkt recordcijfers zien. Opvallend is dat tegelijkertijd het aanbod en de prijs van tweedehands auto’s gedaald is. Dit constateert AutoScout24.

‘Terwijl verwacht wordt dat prijzen stijgen wanneer de vraag hoog is, laten de maandcijfers van AutoScout24 zien dat de gemiddelde prijs van occasions op het platform juist daalt. De daling zette zich in met de komst van COVID-19 en zet sindsdien gestaag door.’

Prijsverschil wordt groter

Het prijsverschil met 2019 wordt elke maand zelfs een stapje groter constateert men. ‘In augustus lag de gemiddelde prijs 626 euro onder de prijs in augustus 2019, terwijl het in januari omgedraaid was. Toen betaalde men gemiddeld 2.341 euro per occasion meer dan in 2019. Deze ontwikkeling is mogelijk te verklaren door de grote vraag, gepaard met de problemen die autobedrijven hebben met de inkoop van de juiste auto’s’

Rachel Gómez y Maseland, Country Manager van AutoScout24 in Nederland: “Aan onze cijfers zien we dat schaarste op dit moment niet leidt tot een gemiddelde prijsverhoging. Het aanbod zakt steeds verder en de gemiddelde prijs van een occasion reageert hier niet op zoals we verwachten.”