Tesla Model 3 genomineerd voor titel Zakenauto van het Jaar 2021

De shortlist is bekend, slechts 10 auto’s maken kans op de titel Zakenauto van het Jaar 2021. Vorig jaar sleepte de Tesla Model 3 als aanstormend talent, als runner up, de prijs ‘Beste Nieuwkomer’ in de wacht. Dit jaar is de elektrische auto een van de kanshebbers op de hoofdprijs ‘Zakenauto van het Jaar 2021’.

Odiel Mennink (rechts op de foto), eigenaar en autojournalist femmefrontaal.nl, blikt met Kim Liebregts, Country Director Tesla Nederland, terug op een intens en mooi jaar voor Tesla.

Hoe is de prijs vorig jaar ontvangen bij Tesla?

“We vonden het al heel erg eervol dat we genomineerd waren, en dat wij de prijs als ‘Beste Nieuwkomer’ op het event in ontvangst mochten nemen was helemaal fantastisch. Ik voelde dat alle ogen ook echt op ons gericht waren. Het creëerde voor Tesla opnieuw bekendheid en awareness. Wij waren er daarom ook ontzettend blij mee. Ook intern, in de organisatie. We ontvingen dan ook hele leuke én vooral trotse reacties van iedereen!”

Wat betekent de nominatie ‘Zakenauto van het Jaar 2021’ voor jullie?

“Deze nominatie is een prachtige volgende stap voor ons. Daar zijn we natuurlijk nog een stuk blijer mee. Toen we vorig jaar de ‘Beste Nieuwkomer’ in ontvangst namen hadden we het er stiekem al over: ‘Hoe cool zou het zijn als we volgend jaar genomineerd worden voor de hoofdprijs?’. De geregistreerde aantallen van het afgelopen jaar waren gigantisch, zo’n dertig duizend auto’s, en het grootste deel daarvan was zakelijk. Dus ja, we hoopten wel dat we dit jaar genomineerd zouden worden de award.”

Wat is het geheim van de Model 3?

“Het is de eerste elektrische auto met voldoende range om dagelijks mee te reizen. Hij is daarnaast ‘bereikbaar’ voor een hele grote groep zakelijke rijders. Daarnaast is het ook een mooie én slimme auto. Onze modellen zijn nog altijd de enige auto’s die beter worden naarmate ze ouder worden. Zo blijven software updates de auto steeds verbeteren. De Model 3 heeft ook functionaliteiten die de auto echt fun maken. Om het laden wat meer ontspannen te maken, kan je de Tesla bijvoorbeeld omtoveren tot een minibioscoop. Hoe leuk is dat? Welke andere auto kan dat?”

Hoe kijk je terug op dit bewogen jaar met ongekende aantallen voor de Model 3?

“De enorme verkoopaantallen van de Model 3 heeft al onze verwachtingen overtroffen. De groei was niet een triple, maar quadruple, en daarmee veel groter dan waar wij op hadden geanticipeerd. Dat wij niet wisten dat de Model 3 zó populair zou worden, heeft het wel lastig gemaakt. Van levering naar levering bleven we continu evalueren, om te zien wat we in de toekomst anders of beter kunnen doen. We zien nog steeds verbeterslagen, ook samen met de leasemaatschappijen, en werken daar aan. Als het goed is ervaren zij dat nu ook.”

Is het ook een bevestiging voor jullie dat elektrisch rijden de toekomst is?

“Absoluut. Het geeft een signaal af aan de rest van de markt, die nu pas wakker wordt. De komende periode worden ontzettend veel elektrische modellen van andere merken geïntroduceerd en dan wil ik toch denken dat Tesla de aanzet was, de starter. Het bedrijf dat de rest van de wereld heeft wakker geschud en anderen aangespoord ook de stap te zetten om elektrische auto’s te bouwen.”

Meld u nu aan voor de AM Driving Business Awards!

AM Driving Business Awards is het branche-event voor directie uit de wereld van fleet & lease, importeurs, dealer(holding)s en toeleveranciers. Met trots nodigen wij u uit om deel te nemen, volledig corona-proof! Het event bestaat uit het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek en de uitreiking van de Awards, waaronder de Zakenauto van het Jaar 2021.

Aanmelden kan hier.

Tesla Model 3 genomineerd voor titel Zakenauto van het Jaar 2021 - Automobielmanagement.nl

Tesla Model 3 genomineerd voor titel Zakenauto van het Jaar 2021

De shortlist is bekend, slechts 10 auto’s maken kans op de titel Zakenauto van het Jaar 2021. Vorig jaar sleepte de Tesla Model 3 als aanstormend talent, als runner up, de prijs ‘Beste Nieuwkomer’ in de wacht. Dit jaar is de elektrische auto een van de kanshebbers op de hoofdprijs ‘Zakenauto van het Jaar 2021’.

Odiel Mennink (rechts op de foto), eigenaar en autojournalist femmefrontaal.nl, blikt met Kim Liebregts, Country Director Tesla Nederland, terug op een intens en mooi jaar voor Tesla.

Hoe is de prijs vorig jaar ontvangen bij Tesla?

“We vonden het al heel erg eervol dat we genomineerd waren, en dat wij de prijs als ‘Beste Nieuwkomer’ op het event in ontvangst mochten nemen was helemaal fantastisch. Ik voelde dat alle ogen ook echt op ons gericht waren. Het creëerde voor Tesla opnieuw bekendheid en awareness. Wij waren er daarom ook ontzettend blij mee. Ook intern, in de organisatie. We ontvingen dan ook hele leuke én vooral trotse reacties van iedereen!”

Wat betekent de nominatie ‘Zakenauto van het Jaar 2021’ voor jullie?

“Deze nominatie is een prachtige volgende stap voor ons. Daar zijn we natuurlijk nog een stuk blijer mee. Toen we vorig jaar de ‘Beste Nieuwkomer’ in ontvangst namen hadden we het er stiekem al over: ‘Hoe cool zou het zijn als we volgend jaar genomineerd worden voor de hoofdprijs?’. De geregistreerde aantallen van het afgelopen jaar waren gigantisch, zo’n dertig duizend auto’s, en het grootste deel daarvan was zakelijk. Dus ja, we hoopten wel dat we dit jaar genomineerd zouden worden de award.”

Wat is het geheim van de Model 3?

“Het is de eerste elektrische auto met voldoende range om dagelijks mee te reizen. Hij is daarnaast ‘bereikbaar’ voor een hele grote groep zakelijke rijders. Daarnaast is het ook een mooie én slimme auto. Onze modellen zijn nog altijd de enige auto’s die beter worden naarmate ze ouder worden. Zo blijven software updates de auto steeds verbeteren. De Model 3 heeft ook functionaliteiten die de auto echt fun maken. Om het laden wat meer ontspannen te maken, kan je de Tesla bijvoorbeeld omtoveren tot een minibioscoop. Hoe leuk is dat? Welke andere auto kan dat?”

Hoe kijk je terug op dit bewogen jaar met ongekende aantallen voor de Model 3?

“De enorme verkoopaantallen van de Model 3 heeft al onze verwachtingen overtroffen. De groei was niet een triple, maar quadruple, en daarmee veel groter dan waar wij op hadden geanticipeerd. Dat wij niet wisten dat de Model 3 zó populair zou worden, heeft het wel lastig gemaakt. Van levering naar levering bleven we continu evalueren, om te zien wat we in de toekomst anders of beter kunnen doen. We zien nog steeds verbeterslagen, ook samen met de leasemaatschappijen, en werken daar aan. Als het goed is ervaren zij dat nu ook.”

Is het ook een bevestiging voor jullie dat elektrisch rijden de toekomst is?

“Absoluut. Het geeft een signaal af aan de rest van de markt, die nu pas wakker wordt. De komende periode worden ontzettend veel elektrische modellen van andere merken geïntroduceerd en dan wil ik toch denken dat Tesla de aanzet was, de starter. Het bedrijf dat de rest van de wereld heeft wakker geschud en anderen aangespoord ook de stap te zetten om elektrische auto’s te bouwen.”

Meld u nu aan voor de AM Driving Business Awards!

AM Driving Business Awards is het branche-event voor directie uit de wereld van fleet & lease, importeurs, dealer(holding)s en toeleveranciers. Met trots nodigen wij u uit om deel te nemen, volledig corona-proof! Het event bestaat uit het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek en de uitreiking van de Awards, waaronder de Zakenauto van het Jaar 2021.

Aanmelden kan hier.