VW introduceert kortlopend auto-abonnement

Volkswagen Financial Services maakt het in Duitsland mogelijk om voor drie maanden een abonnement op een auto te nemen. Daarbij zijn alle kosten inbegrepen met uitzondering van de brandstof. Met de auto mag dan maximaal 800 kilometer per maand gereden worden.

“Particulieren willen een steeds hogere mate van flexibiliteit en een strikte beheersing van de kosten. Die trend wordt door de coronapandemie nog verder versterkt,’’ zegt een woordvoerder van Volkswagen Leasing in Duitsland.

Het auto-abonnement is in eerste instantie beschikbaar voor zeven voertuigcategorieën. Daarbij gaat het niet om nieuwe auto’s maar om voertuigen die maximaal zes jaar oud zijn. De klant kan tegen bijbetaling ook kiezen voor een auto van maximaal 18 maanden oud. Tijdens de looptijd kan de abonnee bovendien flexibel van voertuig wisselen. Dan begint wel een nieuwe looptijd van drie maanden en wordt ook de huurprijs aangepast.

VW introduceert kortlopend auto-abonnement - Automobielmanagement.nl

VW introduceert kortlopend auto-abonnement

Volkswagen Financial Services maakt het in Duitsland mogelijk om voor drie maanden een abonnement op een auto te nemen. Daarbij zijn alle kosten inbegrepen met uitzondering van de brandstof. Met de auto mag dan maximaal 800 kilometer per maand gereden worden.

“Particulieren willen een steeds hogere mate van flexibiliteit en een strikte beheersing van de kosten. Die trend wordt door de coronapandemie nog verder versterkt,’’ zegt een woordvoerder van Volkswagen Leasing in Duitsland.

Het auto-abonnement is in eerste instantie beschikbaar voor zeven voertuigcategorieën. Daarbij gaat het niet om nieuwe auto’s maar om voertuigen die maximaal zes jaar oud zijn. De klant kan tegen bijbetaling ook kiezen voor een auto van maximaal 18 maanden oud. Tijdens de looptijd kan de abonnee bovendien flexibel van voertuig wisselen. Dan begint wel een nieuwe looptijd van drie maanden en wordt ook de huurprijs aangepast.