Moederbedrijf Marktplaats profiteert van crisis

eBay heeft in het derde kwartaal met 2,6 miljard dollar een kwart meer omgezet gemaakt dan een jaar eerder. Het bedrag aan transacties kwam met 20 miljard dollar 22 procent hoger uit. De operationele winst bedroeg 621 miljoen dollar, drie keer zo veel als in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Marktplaats toont 'autobucketlist' van Nederlanders

eBay telde eind juni wereldwijd 183 miljoen actieve kopers, weer vijf procent meer dan een jaar eerder. De resultaten over het kwartaal zijn beter dan verwacht, benadrukt CEO Jamie Iannone.

Marktplaats is nu nog eigendom van eBay maar verkoopt de divisie kleine advertenties, waartoe ook Marktplaats behoort, aan het Noorse Adevinta. De verwachting is nog steeds dat de deal in het eerste kwartaal van 2021 kan worden afgerond. Adevinta is actief in 15 landen, heeft specifieke autosites in onder meer Hongarije en Spanje en is ook eigenaar van PayCar, een betalingssite voor autotransacties.

Moederbedrijf Marktplaats profiteert van crisis - Automobielmanagement.nl

Moederbedrijf Marktplaats profiteert van crisis

eBay heeft in het derde kwartaal met 2,6 miljard dollar een kwart meer omgezet gemaakt dan een jaar eerder. Het bedrag aan transacties kwam met 20 miljard dollar 22 procent hoger uit. De operationele winst bedroeg 621 miljoen dollar, drie keer zo veel als in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Marktplaats toont 'autobucketlist' van Nederlanders

eBay telde eind juni wereldwijd 183 miljoen actieve kopers, weer vijf procent meer dan een jaar eerder. De resultaten over het kwartaal zijn beter dan verwacht, benadrukt CEO Jamie Iannone.

Marktplaats is nu nog eigendom van eBay maar verkoopt de divisie kleine advertenties, waartoe ook Marktplaats behoort, aan het Noorse Adevinta. De verwachting is nog steeds dat de deal in het eerste kwartaal van 2021 kan worden afgerond. Adevinta is actief in 15 landen, heeft specifieke autosites in onder meer Hongarije en Spanje en is ook eigenaar van PayCar, een betalingssite voor autotransacties.