Tesla maakt Model S en Model Y vijfduizend euro duurder

Tesla heeft de prijzen voor de Model S en Model Y in Europa verhoogd met vijfduizend euro. Als ‘tegenprestatie’ is wel de actieradius verder verhoogd. Wel is het zo dat nu gekochte auto’s van die modellen pas in maart volgend jaar geleverd zullen worden.

Van die grotere Tesla’s worden er in Nederland niet erg veel meer verkocht. Volgens de maandcijfers van RDC en Bovag zijn er in de eerste tien maanden van dit jaar nog maar 155 exemplaren van Model S, waarvan nul in oktober, op kenteken gezet. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er in totaal 220. De Model Y telt tot nu toe niet meer dan twee exemplaren op de vaderlandse wegen. Overigens zijn ook de verkopen van Model 3 gekelderd van 13.891 vorig jaar naar 4.340 tot 1 november dit jaar. Momenteel zou wel een schip vol in China gebouwde Model 3’s op weg zijn naar Europa maar hoeveel er daarvan naar Nederland komen is niet bekend.

Terugroepen

Tesla moet tegelijkertijd in de Verenigde Staten bijna tienduizend auto’s van de Model X terugroepen op last van de National Highway Traffic Safety Administration NHTSA. In de al wat oudere auto’s zit een productiefout bij de hechting van de dakdelen die gevaar kan opleveren. Tesla zal het gebrek verhelpen maar deelt wel mee dat er geen ongevallen bekend zijn die door het probleem veroorzaakt zijn. Er is ook een defect geconstateerd bij het model Y, aan de bouten aan het stuur. Tesla gaat daar ook naar kijken, maar in dit geval gaat het slechts om een paar honderd auto’s.

Tesla maakt Model S en Model Y vijfduizend euro duurder - Automobielmanagement.nl

Tesla maakt Model S en Model Y vijfduizend euro duurder

Tesla heeft de prijzen voor de Model S en Model Y in Europa verhoogd met vijfduizend euro. Als ‘tegenprestatie’ is wel de actieradius verder verhoogd. Wel is het zo dat nu gekochte auto’s van die modellen pas in maart volgend jaar geleverd zullen worden.

Van die grotere Tesla’s worden er in Nederland niet erg veel meer verkocht. Volgens de maandcijfers van RDC en Bovag zijn er in de eerste tien maanden van dit jaar nog maar 155 exemplaren van Model S, waarvan nul in oktober, op kenteken gezet. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er in totaal 220. De Model Y telt tot nu toe niet meer dan twee exemplaren op de vaderlandse wegen. Overigens zijn ook de verkopen van Model 3 gekelderd van 13.891 vorig jaar naar 4.340 tot 1 november dit jaar. Momenteel zou wel een schip vol in China gebouwde Model 3’s op weg zijn naar Europa maar hoeveel er daarvan naar Nederland komen is niet bekend.

Terugroepen

Tesla moet tegelijkertijd in de Verenigde Staten bijna tienduizend auto’s van de Model X terugroepen op last van de National Highway Traffic Safety Administration NHTSA. In de al wat oudere auto’s zit een productiefout bij de hechting van de dakdelen die gevaar kan opleveren. Tesla zal het gebrek verhelpen maar deelt wel mee dat er geen ongevallen bekend zijn die door het probleem veroorzaakt zijn. Er is ook een defect geconstateerd bij het model Y, aan de bouten aan het stuur. Tesla gaat daar ook naar kijken, maar in dit geval gaat het slechts om een paar honderd auto’s.