Consumenten lenen vooral geld om een auto te kopen

De vraag naar leningen voor de aanschaf van een auto is het afgelopen half jaar toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van kredietbemiddelaar Becam. Er wordt nu zelfs vaker geld geleend voor een auto dan voor een verbouwing, waarmee de auto nu op nummer een staat als leendoel.

De vraag naar geld lenen voor een verbouwing nam sterk toe na het uitbreken van de coronacrisis. Zeker in de maanden maart tot en met mei van 2020 was de animo voor een verbouwingslening groot.

OV

Het afgelopen half jaar willen mensen juist geld lenen voor een auto constateert directeur Jeroen Uppelschoten. Hij geeft aan dat veel mensen het openbaar vervoer hebben ingeruild voor een eigen vervoermiddel, vooral de verkoop van een kleine tweede auto zat in de lift. ‘‘Zelfs als je niet iedere dag naar het werk hoeft, is reizen per trein een minder aantrekkelijk alternatief tijdens een pandemie.’’

Caravans

Een vergelijkbaar effect is te zien bij caravans constateert Becam. ‘Vanaf april tot oktober nam het aantal afgesloten caravanleningen licht toe. Los van het jaarlijkse seizoenseffect is deze stijging toe te schrijven aan de coronacrisis. In plaats van verre oorden werd vakantie eerder gevierd in eigen land, met een camper’.

Consumenten lenen vooral geld om een auto te kopen - Automobielmanagement.nl

Consumenten lenen vooral geld om een auto te kopen

De vraag naar leningen voor de aanschaf van een auto is het afgelopen half jaar toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van kredietbemiddelaar Becam. Er wordt nu zelfs vaker geld geleend voor een auto dan voor een verbouwing, waarmee de auto nu op nummer een staat als leendoel.

De vraag naar geld lenen voor een verbouwing nam sterk toe na het uitbreken van de coronacrisis. Zeker in de maanden maart tot en met mei van 2020 was de animo voor een verbouwingslening groot.

OV

Het afgelopen half jaar willen mensen juist geld lenen voor een auto constateert directeur Jeroen Uppelschoten. Hij geeft aan dat veel mensen het openbaar vervoer hebben ingeruild voor een eigen vervoermiddel, vooral de verkoop van een kleine tweede auto zat in de lift. ‘‘Zelfs als je niet iedere dag naar het werk hoeft, is reizen per trein een minder aantrekkelijk alternatief tijdens een pandemie.’’

Caravans

Een vergelijkbaar effect is te zien bij caravans constateert Becam. ‘Vanaf april tot oktober nam het aantal afgesloten caravanleningen licht toe. Los van het jaarlijkse seizoenseffect is deze stijging toe te schrijven aan de coronacrisis. In plaats van verre oorden werd vakantie eerder gevierd in eigen land, met een camper’.