Het consumentenplatform Autohero kwam uit op 10.153 auto’s terwijl dat er een jaar eerder nog 5.735 waren. Auto1, dat in februari naar de beurs ging, heeft 1,4 miljard euro aan kapitaal beschikbaar en is daarmee ‘optimaal gefinancierd om de grootste online dealer van Europa te worden.’ De jaaromzet kwam in 2020 uit op 2,83 miljard euro terwijl dat in het voorafgaande jaar nog 3,48 miljard bedroeg. De bruto winstmarge vertoonde een marginale verbetering van 9,9 naar 10,1 procent. In het vierde kwartaal vertoonde de omzet weer een beperkte toename, reden voor Auto1 om voor 2021 ‘vernieuwde sterke groei’ te voorspellen.

Overgangsjaar

CEO en mede-oprichter Christian Bertermann noemt 2020 ‘een overgangsjaar’ voor Auto1. “We hebben de klantenreis volledig gedigitaliseerd en hebben opnieuw het enorme potentieel en de weerbarstigheid van het Auto1 businessmodel bewezen. Met onze succesvolle beursgang in februari hebben we nu een optimale uitgangspositie om te profiteren van de kansen op de Europese online occasionmarkt. Autohero groeit boven onze verwachtingen en we blijven massief investeren in deze mogelijkheid terwijl we de beste manier bouwen om auto’s online te kopen en te verkopen.’’ Dit jaar hoopt de Duitse groep tussen de 592.000 en 638.000 auto’s te verhandelen. Dat moet een omzet van tussen de 3,8 en 4,2 miljard euro en een brutowinst van 360 tot 410 miljoen euro opleveren.

Lees ook:
Auto1 maakt bijna 600 euro winst per auto