Beursgang autosite Cazoo levert 1 miljard euro op

De Britse online autodealer Cazoo heeft via een beursconstructie in New York bijna een miljard euro opgehaald voor verdere expansie. De beursgang heeft aan Cazoo een prijskaartje gehangen van bijna zes miljard euro.

“Dit is een mijlpaal voor onze drive om de manier waarop mensen in Europa een auto kopen te transformeren,’’ aldus CEO Alex Chesterman die met de beursgang vele miljoenen op zijn bankrekening kan bijschrijven.

CarNext

Cazoo is momenteel actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Portugal en Duitsland. Recent heeft het in dat laatste land ook de aanbieder van auto-abonnementen Cluno overgenomen. Cazoo is daarmee concurrent van onder meer Auto1 en CarNext van LeasePlan. Het in 2018 door de toch al schatrijke online-ondernemer Chesterman opgerichte bedrijf kreeg een beursnotering in New York via overname door een zogenaamde Spac, een speciaal op acquisities gericht financieel vehikel. Die Spac heet Ajax 1 maar heeft niets met de Amsterdamse voetbalclub te maken.

Verlies

Cazoo draaide vorig jaar een omzet van bijna 190 miljoen euro maar hoopt dat dit jaar zeker te verdrievoudigen en boven de één miljard uit te komen. Vorig jaar werd een operationeel verlies geleden van ruim 100 miljoen euro. Cazoo denkt dat het op zijn vroegst in 2024 winst kan gaan draaien.

Beursgang autosite Cazoo levert 1 miljard euro op - Automobielmanagement.nl

Beursgang autosite Cazoo levert 1 miljard euro op

De Britse online autodealer Cazoo heeft via een beursconstructie in New York bijna een miljard euro opgehaald voor verdere expansie. De beursgang heeft aan Cazoo een prijskaartje gehangen van bijna zes miljard euro.

“Dit is een mijlpaal voor onze drive om de manier waarop mensen in Europa een auto kopen te transformeren,’’ aldus CEO Alex Chesterman die met de beursgang vele miljoenen op zijn bankrekening kan bijschrijven.

CarNext

Cazoo is momenteel actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Portugal en Duitsland. Recent heeft het in dat laatste land ook de aanbieder van auto-abonnementen Cluno overgenomen. Cazoo is daarmee concurrent van onder meer Auto1 en CarNext van LeasePlan. Het in 2018 door de toch al schatrijke online-ondernemer Chesterman opgerichte bedrijf kreeg een beursnotering in New York via overname door een zogenaamde Spac, een speciaal op acquisities gericht financieel vehikel. Die Spac heet Ajax 1 maar heeft niets met de Amsterdamse voetbalclub te maken.

Verlies

Cazoo draaide vorig jaar een omzet van bijna 190 miljoen euro maar hoopt dat dit jaar zeker te verdrievoudigen en boven de één miljard uit te komen. Vorig jaar werd een operationeel verlies geleden van ruim 100 miljoen euro. Cazoo denkt dat het op zijn vroegst in 2024 winst kan gaan draaien.