Indicata introduceert 0km-functie in voorraad- en taxatiemodule

De voorraad- en taxatiemodule van Indicata is uitgebreid met een ‘0km’-functie. Dealerbedrijven krijgen hiermee een beter inzicht in het groeiende aantal voertuigen dat vooraf wordt geregistreerd, en ze zijn beter in staat om voertuigen met elkaar te vergelijken aldus Indicata.

Duitsland onderzoekt witwassen met Nederlandse occasions

Het beheren van tactische dealerregistraties waarmee OEM’s hun marktaandeel proberen te vergroten wordt volgens Indicata nu makkelijker met de nieuwe functionaliteit. ‘De functie voorziet dealers van informatie over specifiek 0km-voertuigen, waardoor zij kunnen handelen en concurrerender zijn door prijsbewegingen voor deze categorie op de voet te volgen.

30 procent

Tim Teeuwen, sales manager: “Bij sommige OEM’s zijn dealerregistraties goed voor meer dan 30 procent van de nieuwverkoop, waarbij 0km/ voor-registraties een belangrijk onderdeel worden van de dealervoorraad. Dealers kunnen nu hun 0km en demo-voertuigen efficiënter beheren.”

Agressieve kortingen

‘Dealers willen hun 0km-voertuigen graag snel verkopen en geven daarom vaak agressieve kortingen om hoge afschrijving te voorkomen. Des te belangrijker dat deze voertuigen met een hoger risico, afzonderlijk van de overige occasionvoorraad, gewaardeerd en gevolgd kunnen worden. De dealer kan hiermee zijn prijsstelling baseren op een vergelijkbare categorie in plaats van risico te lopen door een 0km-voertuig te vergelijken met een demo- of tweedehands voertuig,’ legt Indicata verder uit.

Indicata introduceert 0km-functie in voorraad- en taxatiemodule - Automobielmanagement.nl

Indicata introduceert 0km-functie in voorraad- en taxatiemodule

De voorraad- en taxatiemodule van Indicata is uitgebreid met een ‘0km’-functie. Dealerbedrijven krijgen hiermee een beter inzicht in het groeiende aantal voertuigen dat vooraf wordt geregistreerd, en ze zijn beter in staat om voertuigen met elkaar te vergelijken aldus Indicata.

Duitsland onderzoekt witwassen met Nederlandse occasions

Het beheren van tactische dealerregistraties waarmee OEM’s hun marktaandeel proberen te vergroten wordt volgens Indicata nu makkelijker met de nieuwe functionaliteit. ‘De functie voorziet dealers van informatie over specifiek 0km-voertuigen, waardoor zij kunnen handelen en concurrerender zijn door prijsbewegingen voor deze categorie op de voet te volgen.

30 procent

Tim Teeuwen, sales manager: “Bij sommige OEM’s zijn dealerregistraties goed voor meer dan 30 procent van de nieuwverkoop, waarbij 0km/ voor-registraties een belangrijk onderdeel worden van de dealervoorraad. Dealers kunnen nu hun 0km en demo-voertuigen efficiënter beheren.”

Agressieve kortingen

‘Dealers willen hun 0km-voertuigen graag snel verkopen en geven daarom vaak agressieve kortingen om hoge afschrijving te voorkomen. Des te belangrijker dat deze voertuigen met een hoger risico, afzonderlijk van de overige occasionvoorraad, gewaardeerd en gevolgd kunnen worden. De dealer kan hiermee zijn prijsstelling baseren op een vergelijkbare categorie in plaats van risico te lopen door een 0km-voertuig te vergelijken met een demo- of tweedehands voertuig,’ legt Indicata verder uit.