Ook autoplatform MeinAuto wil naar de beurs

Het Duitse MeinAuto wil nog dit kwartaal naar de beurs om geld op te halen voor een verdere expansie. Het platform voor auto-abonnementen volgt daarmee het eveneens Duitse Auto1 en het Britse Cazoo die de afgelopen maanden al naar de beurs zijn gegaan.

MeinAuto heeft afgelopen jaar ondanks de crisis 39.000 nieuwe auto’s verkocht. Het bedrijf haalde daarmee een omzet van 212 miljoen euro. Daarop werd een brutowinst gemaakt van 38 miljoen euro waarmee MeinAuto één van de weinige starters in dit digitale deel van de autowereld is dat al positieve cijfers weet te schrijven.

150 miljoen

Met een beursgang hopen de oprichters zo’n 150 miljoen op te halen maar dat zou aanzienlijk meer kunnen worden. Beursexperts schatten dat er een prijskaartje van zeker twee miljard euro aan de onderneming hangt. Met het opgehaalde geld worden in de eerste plaats schulden afgelost maar daarnaast wil het bedrijf er ook verdere groei mee financieren. “Een beursgang is een belangrijke stap om onze positie als leidend online-platform voor de digitale handel in nieuwe auto’s in Duitsland verder uit te bouwen,’’ zegt CEO Rudolf Rizzolli.

Lees ook:
Auto1 wil naar de beurs
Beursgang autosite Cazoo levert 1 miljard euro op

Ook autoplatform MeinAuto wil naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Ook autoplatform MeinAuto wil naar de beurs

Het Duitse MeinAuto wil nog dit kwartaal naar de beurs om geld op te halen voor een verdere expansie. Het platform voor auto-abonnementen volgt daarmee het eveneens Duitse Auto1 en het Britse Cazoo die de afgelopen maanden al naar de beurs zijn gegaan.

MeinAuto heeft afgelopen jaar ondanks de crisis 39.000 nieuwe auto’s verkocht. Het bedrijf haalde daarmee een omzet van 212 miljoen euro. Daarop werd een brutowinst gemaakt van 38 miljoen euro waarmee MeinAuto één van de weinige starters in dit digitale deel van de autowereld is dat al positieve cijfers weet te schrijven.

150 miljoen

Met een beursgang hopen de oprichters zo’n 150 miljoen op te halen maar dat zou aanzienlijk meer kunnen worden. Beursexperts schatten dat er een prijskaartje van zeker twee miljard euro aan de onderneming hangt. Met het opgehaalde geld worden in de eerste plaats schulden afgelost maar daarnaast wil het bedrijf er ook verdere groei mee financieren. “Een beursgang is een belangrijke stap om onze positie als leidend online-platform voor de digitale handel in nieuwe auto’s in Duitsland verder uit te bouwen,’’ zegt CEO Rudolf Rizzolli.

Lees ook:
Auto1 wil naar de beurs
Beursgang autosite Cazoo levert 1 miljard euro op