Handelsplatform Aramis Auto wil groeien in Europa

Aramis Auto wil verder groeien in Europa. Het handelsplatform voor gebruikte auto’s, dat voor 70 procent eigendom is van Stellantis, overweegt hiervoor een beursgang om minstens 250 miljoen euro op te halen om die expansie te financieren. Dat kan zowel op eigen kracht als door acquisities.

“We hebben de ambitie om het voorkeursplatform voor de aankoop van gebruikte auto’s in Europa te worden,’’ zeggen mede-oprichters Nicolas Chartier en Guillaume Paoli, nu bestuursvoorzitter en algemeen directeur van de Aramis Group. Het tien jaar bestaande bedrijf is momenteel actief in Frankrijk, België en Spanje waar vorig jaar 48.000 auto’s werden verhandeld. De omzet kwam daarmee uit op 596 miljoen euro. Aramis Auto heeft ook een meerderheidsbelang genomen in het Britse CarSupermarkt.com en hoopt daarmee de omzet tot boven de 1,25 miljard euro op te voeren.

Beursnotering

Aramis Auto heeft een eerste aanvraag voor een beursnotering ingediend in Parijs. Het bedrijf benadrukt dat de notering alleen doorgaat als de marktomstandigheden gunstig zijn. Stellantis wil wel een meerderheidsbelang in de onderneming houden. Het bedrijf stelt verder er op te rekenen dat de Europese markt voor gebruikte auto’s tot 2025 met jaarlijks 4,7 procent zal groeien. Aramis Auto zelf heeft momenteel een aandeel van niet meer dan 1,5 procent.

Auto1

Eerder dit jaar ging ook de Duitse collega Auto1 van wijkopenautos.nl en autohero.nl naar de beurs in Frankfurt. Dat bedrijf haalde daarmee een miljard euro op dat ook deels voor verdere expansie bestemd is. Verder bereiden onderdelendistributeur Parts Holding Europe en Volvo Cars een beursgang voor. Aan de andere kant heeft MeinAuto twee weken geleden een beursgang op het laatste moment afgeblazen.

Lees ook:
Autohero verkoopt 87 procent meer auto’s

Handelsplatform Aramis Auto wil groeien in Europa - Automobielmanagement.nl

Handelsplatform Aramis Auto wil groeien in Europa

Aramis Auto wil verder groeien in Europa. Het handelsplatform voor gebruikte auto’s, dat voor 70 procent eigendom is van Stellantis, overweegt hiervoor een beursgang om minstens 250 miljoen euro op te halen om die expansie te financieren. Dat kan zowel op eigen kracht als door acquisities.

“We hebben de ambitie om het voorkeursplatform voor de aankoop van gebruikte auto’s in Europa te worden,’’ zeggen mede-oprichters Nicolas Chartier en Guillaume Paoli, nu bestuursvoorzitter en algemeen directeur van de Aramis Group. Het tien jaar bestaande bedrijf is momenteel actief in Frankrijk, België en Spanje waar vorig jaar 48.000 auto’s werden verhandeld. De omzet kwam daarmee uit op 596 miljoen euro. Aramis Auto heeft ook een meerderheidsbelang genomen in het Britse CarSupermarkt.com en hoopt daarmee de omzet tot boven de 1,25 miljard euro op te voeren.

Beursnotering

Aramis Auto heeft een eerste aanvraag voor een beursnotering ingediend in Parijs. Het bedrijf benadrukt dat de notering alleen doorgaat als de marktomstandigheden gunstig zijn. Stellantis wil wel een meerderheidsbelang in de onderneming houden. Het bedrijf stelt verder er op te rekenen dat de Europese markt voor gebruikte auto’s tot 2025 met jaarlijks 4,7 procent zal groeien. Aramis Auto zelf heeft momenteel een aandeel van niet meer dan 1,5 procent.

Auto1

Eerder dit jaar ging ook de Duitse collega Auto1 van wijkopenautos.nl en autohero.nl naar de beurs in Frankfurt. Dat bedrijf haalde daarmee een miljard euro op dat ook deels voor verdere expansie bestemd is. Verder bereiden onderdelendistributeur Parts Holding Europe en Volvo Cars een beursgang voor. Aan de andere kant heeft MeinAuto twee weken geleden een beursgang op het laatste moment afgeblazen.

Lees ook:
Autohero verkoopt 87 procent meer auto’s