Toyota is officieel vervoerder tijdens de Olympische Spelen in Tokyo en had hoge verwachtingen over de reclamemogelijkheden. Maar de organisatoren van de Spelen hebben moeten besluiten om vrijwel alle evenementen zonder publiek af te werken. Inmiddels is bij een toenemend aantal in Japan aangekomen deelnemers ook besmetting met corona vastgesteld. “Nu andere mensen niet naar de Spelen kunnen, zien wij ook af van het bijwonen van de openingsplechtigheden,’’ aldus een woordvoerder van Toyota.

Panasonic, dat onder meer chipleverancier is van Tesla, heeft eenzelfde besluit genomen. “Ons beleid is dat er alleen managers naar evenementen gaan als dat strikt noodzakelijk is uit zakelijke overwegingen,’’ zegt men bij dat bedrijf. Panasonic heeft ook alle evenementen die het zelf rond de Olympische Spelen wilde organiseren voor buitenlandse bezoekers afgelast.

Lees ook:
Toyota blijft erbij: ook inzetten op hybride en waterstof

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding