Kroon-Oil: Engine Flush nieuwe bron van inkomsten

brand story

Kroon-Oil heeft het PowerFlush® TPE-concept uitgebreid met Engine Flush. De olieleverancier biedt een all-in-one machine waarmee automatische transmissies, stuurhuizen en ook automotoren gereinigd kunnen worden: een mooie extra inkomstenbron voor garagisten.

“Met PowerFlush® TPE kan nieuwe werkplaatsomzet worden gegenereerd”, aldus Leon ten Hove, manager marketing en communicatie. Het bedrijf levert de enige machine die drie componenten kan spoelen en reinigen: automatische transmissies, stuurhuizen en automotoren. Per fabrikant zijn er koffers samengesteld met de benodigde adapters om de machine op het filterhuis van de auto aan te sluiten. Deze worden ter beschikking gesteld via de Kroon-Oil grossiers. “De garagist hoeft dus niet alle adapters in huis te hebben.”

Verbijsterd

Kroon-Oil rijdt met een PowerFlush® TPE-servicebus door het land om demo’s te geven. “Het is een visueel proces, je ziet precies hoeveel vuil er uit een motor komt. Mensen zijn vaak verbijsterd”, stelt Ten Hove. “Die demo’s resulteren dan ook vaak in aanschaf van de machine. In de praktijk hebben bepaalde motoren veel tot extreem veel olieverbruik. We zien dat door het spoelen dit probleem aanzienlijk is terug te dringen. Daardoor bestaat er ook vanuit het dealerkanaal inmiddels veel belangstelling voor Engine Flush.”

Support

De machine wordt beschikbaar gesteld via het Kroon-Oil Garage Supportplan, dat naast marketingondersteuning en technische support ook financiële support omvat. Inmiddels maakt een 500-tal garagehouders daar gebruik van. “Bij een bepaald afzetvolume mogen klanten bij ons voor een bedrag aan werkplaatsaankleding of equipment uitgeven.” Met een geringe investering kunnen zo nieuwe verdienmogelijkheden worden aangeboord.

Dit artikel verscheen in het thema Marketing & Retail van AM november 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg

Kroon-Oil: Engine Flush nieuwe bron van inkomsten - Automobielmanagement.nl

Kroon-Oil: Engine Flush nieuwe bron van inkomsten

brand story

Kroon-Oil heeft het PowerFlush® TPE-concept uitgebreid met Engine Flush. De olieleverancier biedt een all-in-one machine waarmee automatische transmissies, stuurhuizen en ook automotoren gereinigd kunnen worden: een mooie extra inkomstenbron voor garagisten.

“Met PowerFlush® TPE kan nieuwe werkplaatsomzet worden gegenereerd”, aldus Leon ten Hove, manager marketing en communicatie. Het bedrijf levert de enige machine die drie componenten kan spoelen en reinigen: automatische transmissies, stuurhuizen en automotoren. Per fabrikant zijn er koffers samengesteld met de benodigde adapters om de machine op het filterhuis van de auto aan te sluiten. Deze worden ter beschikking gesteld via de Kroon-Oil grossiers. “De garagist hoeft dus niet alle adapters in huis te hebben.”

Verbijsterd

Kroon-Oil rijdt met een PowerFlush® TPE-servicebus door het land om demo’s te geven. “Het is een visueel proces, je ziet precies hoeveel vuil er uit een motor komt. Mensen zijn vaak verbijsterd”, stelt Ten Hove. “Die demo’s resulteren dan ook vaak in aanschaf van de machine. In de praktijk hebben bepaalde motoren veel tot extreem veel olieverbruik. We zien dat door het spoelen dit probleem aanzienlijk is terug te dringen. Daardoor bestaat er ook vanuit het dealerkanaal inmiddels veel belangstelling voor Engine Flush.”

Support

De machine wordt beschikbaar gesteld via het Kroon-Oil Garage Supportplan, dat naast marketingondersteuning en technische support ook financiële support omvat. Inmiddels maakt een 500-tal garagehouders daar gebruik van. “Bij een bepaald afzetvolume mogen klanten bij ons voor een bedrag aan werkplaatsaankleding of equipment uitgeven.” Met een geringe investering kunnen zo nieuwe verdienmogelijkheden worden aangeboord.

Dit artikel verscheen in het thema Marketing & Retail van AM november 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg