Aston Martin roept 17.000 auto’s terug

De fabrikant van dure sportauto’s Aston Martin moet meer dan 17.000 auto’s terugroepen wegens een mogelijk defect aan een onderdeel van het gaspedaal.

Volgens Aston Martin gaat het om driekwart van alle auto’s die sinds 2007 zijn verkocht. De Britse automaker heeft ontdekt dat een Chinese onderleverancier mogelijk heeft gesjoemeld met de kwaliteit van het plastic voor het betrokken onderdeel. Daardoor bestaat het risico dat het pedaal afbreekt, hoewel er volgens Aston Martin nog geen meldingen in die richting zijn binnen gekomen.

Als gevolg van de problemen zal Aston Martin het betrokken onderdeel voortaan bij een leverancier in Groot-Brittannië zelf inkopen. Een woordvoerder voegt daaraan toe dat vervanging van het onderdeel hooguit een uur in beslag neemt. ”Wij raden al onze klanten dan ook aan om even naar de garage te komen zodat we het kunnen regelen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aston Martin roept 17.000 auto’s terug - Automobielmanagement.nl

Aston Martin roept 17.000 auto’s terug

De fabrikant van dure sportauto’s Aston Martin moet meer dan 17.000 auto’s terugroepen wegens een mogelijk defect aan een onderdeel van het gaspedaal.

Volgens Aston Martin gaat het om driekwart van alle auto’s die sinds 2007 zijn verkocht. De Britse automaker heeft ontdekt dat een Chinese onderleverancier mogelijk heeft gesjoemeld met de kwaliteit van het plastic voor het betrokken onderdeel. Daardoor bestaat het risico dat het pedaal afbreekt, hoewel er volgens Aston Martin nog geen meldingen in die richting zijn binnen gekomen.

Als gevolg van de problemen zal Aston Martin het betrokken onderdeel voortaan bij een leverancier in Groot-Brittannië zelf inkopen. Een woordvoerder voegt daaraan toe dat vervanging van het onderdeel hooguit een uur in beslag neemt. ”Wij raden al onze klanten dan ook aan om even naar de garage te komen zodat we het kunnen regelen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding