De gigantische band met 63 inch velgdiameter wordt wereldwijd verkocht voor montage op ‘s werelds grootste groeve-en grondverzetmachines in rotsgroeves, steenkool-, goud- en kopermijnen.

Met een totale diameter van 4.023 meter is de band groter dan de meeste semi-trailers in Europa (vier meter). Het gevaarte van 5.400 kg zit vol geavanceerde technologieën op het gebied van materialen, constructie en ontwerp, en kan een lading van honderdduizend kg aan bij een snelheid van 50 km/u.

Hiervoor zorgen onder andere het stalen karkas en de gordelbouw die met precisie zijn geproduceerd. Het ontwerp kwam tot stand met behulp van computergestuurde simulatietools. Hierbij werkte Goodyear nauw samen met eerste-montagepartners zodat de bandmaat specifiek op de maat van de machine is.

De 63 inch-band is beschikbaar in twee maten: 53/80R63 en 59/80R63, en met drie verschillende variaties in rubbersamenstellingen en met twee profieldieptes (E3 en E4), in totaal dus twaalf verschillende variaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding