Uitbreiding foutcodes EOBD in mijngrossier.nl

Binnen de technische database AutoTools is het aantal standaard EOBD-foutcodes flink uitgebreid.

Dat moet het zoeken naar de juiste betekenis of aanvullende informatie eenvoudiger maken.

Met de aanvulling speelt mijngrossier.nl in op de toegenomen elektronica, hybride en elektrische aandrijving en aanvullende veiligheidssystemen. Gezien die ontwikkeling voldoen de standaardcodes P0001 – P0999 niet meer. De codes die nu zijn toegevoegd bestaan niet alleen uit P-codes (aandrijflijn), maar ook B- (body), C- (chassis) en U-codes (netwerk). In totaal bevat de lijst nu meer dan 4.000 unieke ISO en SAE(Amerikaans)-codes.

Toegevoegd aan AutoTools zijn ook sub-codes, die veelvuldig worden toegepast bij diagnose via een CAN-netwerk. De sub-code geeft extra richting aan waar de storingsoorzaak gezocht moet worden en helpt de monteur om gericht het probleem op te lossen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Uitbreiding foutcodes EOBD in mijngrossier.nl - Automobielmanagement.nl

Uitbreiding foutcodes EOBD in mijngrossier.nl

Binnen de technische database AutoTools is het aantal standaard EOBD-foutcodes flink uitgebreid.

Dat moet het zoeken naar de juiste betekenis of aanvullende informatie eenvoudiger maken.

Met de aanvulling speelt mijngrossier.nl in op de toegenomen elektronica, hybride en elektrische aandrijving en aanvullende veiligheidssystemen. Gezien die ontwikkeling voldoen de standaardcodes P0001 – P0999 niet meer. De codes die nu zijn toegevoegd bestaan niet alleen uit P-codes (aandrijflijn), maar ook B- (body), C- (chassis) en U-codes (netwerk). In totaal bevat de lijst nu meer dan 4.000 unieke ISO en SAE(Amerikaans)-codes.

Toegevoegd aan AutoTools zijn ook sub-codes, die veelvuldig worden toegepast bij diagnose via een CAN-netwerk. De sub-code geeft extra richting aan waar de storingsoorzaak gezocht moet worden en helpt de monteur om gericht het probleem op te lossen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding