Het gaat daarbij om de tot 2011 gebouwde Chevrolet Cobalt, de Pontiac G5 en de Saturn Ion. Bij deze modellen kan tijdens het rijden het contact zomaar uitgeschakeld worden, waardoor de stuurbekrachtiging, de remmen en de airbags uitvallen. Daarnaast kondigde General Motors (GM) aan om 662.000 trucks, SUV’s (de Chevrolet modellen Silverado, Tahoe plus Suburban en de GMC Sierra plus Yukon) alsmede exemplaren van Chevrolet Cruze terug te roepen. De verkoop van de Cruze 1.4 Turbo wordt bovendien even stilgelegd in verband met een mogelijk defect aan de vooras.

Inmiddels is het aantal auto’s van GM dat deze maand terug moet naar de dealer daarmee gestegen tot 2,6 miljoen. Volgens General Motors zijn bij ongelukken als gevolg van de mankementen 12 personen om gekomen, maar volgens een Amerikaans onderzoeksbureau ligt dat aantal boven de 300. GM wordt verweten dat het de problemen jarenlang heeft genegeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding