Finale uitvindwedstrijd zet techniek op de kaart

Het blijft moeilijk jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek. Om dit te stimuleren bedacht YouTech, een campagne van TechniekTalent.nu, een uitvindwedstrijd onder jongeren uit de eerste en tweede klas van het VMBO.

De opdracht: bedenk een technische oplossing voor een maatschappelijk of alledaags probleem. Het doel van de wedstrijd is vmbo’ers op een inspirerende, laagdrempelige manier kennis te laten maken met techniek. Ruim 1600 teams schreven zich in voor de eerste landelijke editie.

Jan Zuidam (voorzitter van de Limburgse Werkgeversvereniging, bestuur VNO-NCW, commissaris bij o.a. Shell Nederland, Broadview en DSM Nederland) is één van de vier juryleden op zaterdag 17 mei bij de finale tijdens de Shell Eco Marathon. Hij beaamt het belang van dit soort wedstrijden: "Er is grote behoefte aan jong talent in de techniek, zowel de handjes als de denkers. Het leuke aan dit soort wedstrijden is dat je kunt laten zien wat je met techniek kunt bereiken. Oplossingen vinden voor de uitdagingen waar de wereld voor staat."

Naast Zuidam zullen ook Daan Roosegaarde (Studio Roosegaarde), Lisa Wade (Klokhuis) en Erik Cornelissen (Shell) plaatsnemen in de jury.

Op zaterdag 17 mei nemen zes finalisten het tegen elkaar op in een finale tijdens de Shell Eco Marathon in Ahoy Rotterdam. Alle teams en ideeën zijn te vinden op www.yougizoekt.nl.

YouTech

Yougi Zoekt is een initiatief van YouTech, het platform voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar waar ze op inspirerende wijze in aanraking komen met techniek. Met deze wedstrijd probeert YouTech jongeren op  leuke manier zelf bezig te laten zijn met techniek. YouTech is een campagne van TechniekTalent.nu.

Finale uitvindwedstrijd zet techniek op de kaart - Automobielmanagement.nl

Finale uitvindwedstrijd zet techniek op de kaart

Het blijft moeilijk jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek. Om dit te stimuleren bedacht YouTech, een campagne van TechniekTalent.nu, een uitvindwedstrijd onder jongeren uit de eerste en tweede klas van het VMBO.

De opdracht: bedenk een technische oplossing voor een maatschappelijk of alledaags probleem. Het doel van de wedstrijd is vmbo’ers op een inspirerende, laagdrempelige manier kennis te laten maken met techniek. Ruim 1600 teams schreven zich in voor de eerste landelijke editie.

Jan Zuidam (voorzitter van de Limburgse Werkgeversvereniging, bestuur VNO-NCW, commissaris bij o.a. Shell Nederland, Broadview en DSM Nederland) is één van de vier juryleden op zaterdag 17 mei bij de finale tijdens de Shell Eco Marathon. Hij beaamt het belang van dit soort wedstrijden: "Er is grote behoefte aan jong talent in de techniek, zowel de handjes als de denkers. Het leuke aan dit soort wedstrijden is dat je kunt laten zien wat je met techniek kunt bereiken. Oplossingen vinden voor de uitdagingen waar de wereld voor staat."

Naast Zuidam zullen ook Daan Roosegaarde (Studio Roosegaarde), Lisa Wade (Klokhuis) en Erik Cornelissen (Shell) plaatsnemen in de jury.

Op zaterdag 17 mei nemen zes finalisten het tegen elkaar op in een finale tijdens de Shell Eco Marathon in Ahoy Rotterdam. Alle teams en ideeën zijn te vinden op www.yougizoekt.nl.

YouTech

Yougi Zoekt is een initiatief van YouTech, het platform voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar waar ze op inspirerende wijze in aanraking komen met techniek. Met deze wedstrijd probeert YouTech jongeren op  leuke manier zelf bezig te laten zijn met techniek. YouTech is een campagne van TechniekTalent.nu.