Deze stap van GM is de meest recente in een reeks van wat de Amerikanen noemen ‘Stop-Sale’ opdrachten, nadat de Generaal heeft ontdekt dat er mogelijk technische of veiligheidsproblemen kunnen ontstaan.

GM heeft dit jaar al 65 terugroepacties gehad voor in totaal meer dan 29 miljoen voertuigen. Daarbij zijn ook de ruim 2,6 miljoen modellen inbegrepen die in verband zijn gebracht met tenminste 13 dodelijke ongelukken.

Nu hebben tweeduizend Chevrolet Corvettes van het modeljaar 2015 mogelijk een ‘verdacht’ onderdeel,  dat voor de bevestiging van de airbag in het stuurwiel. Nog eens 800 Corvettes kunnen mogelijk verkeerd geïnstalleerde kabels van de parkeerrem bevatten.

GM is van plan de auto’s te inspecteren om te zien of reparatie noodzakelijk is. Het merendeel van de sportwagens is nog niet verkocht of afgeleverd aan klanten.

In mei betaalde GM 35 miljoen dollar boete opgelegd door de National Highway Traffic Safety Administration vanwege eerdere te laat of niet gemelde problemen. Momenteel doen maar liefst 45 procureurs-generaal en de Securities and Exchange Commission, alsmede  beide huizen van het Congres en Canadese veiligheidsauthoriteiten een onderzoek naar GM. (HHemmes)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding