Dat heeft Audi, onderdeel van het Duitse Volkswagenconcern, donderdag bevestigd tegenover het Duitse magazine Auto, Motor und Sport.

Het gaat om een softwarefout waardoor de airbag voorin niet wordt geactiveerd bij een ongeval. Audi liet het automagazine weten dat dit zich mogelijk heeft voorgedaan bij enkele ongelukken. Of er gewonden zijn gevallen door de falende airbag, zegt de autofabrikant op dit moment niet te weten.

Of er ook in Nederland Audi’s A4 terug moeten naar de garage, is nog niet duidelijk. In Duitsland gaat het om ongeveer 150.000 auto’s. Volgens Audi kost het maar enkele minuten om de softwarefout te herstellen.

Nissan riep donderdag wereldwijd 260.000 auto’s terug wegens een probleem met de zijairbags. De terugroepactie van de Japanse autofabrikant geldt niet voor Nederland.

Alleen al wegens problemen met airbags zijn dit jaar enkele miljoenen auto’s teruggeroepen door verscheidende autofabrikanten. Inclusief andere defecten gaat het om tientallen miljoenen auto’s die wereldwijd werden teruggehaald.

General Motors spant de kroon. De Amerikaanse autofabrikant staat dit jaar op 75 terugroepacties waarbij ruim 30 miljoen auto’s waren gemoeid. Dat kostte GM zo’n 2,8 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding