De Japanse autofabrikant schrijft dat toe aan ‘een groot gebrek in het interne rapportagesysteem voor potentiele veiligheidsdefecten en computerproblemen’.

De problemen zijn aan het licht gekomen tijdens een intern onderzoek door een derde partij in verband met de rechtszaken die al tegen Honda in de VS zijn aangespannen wegens problemen of zelfs ongevallen met airbags. In enkele gevallen zijn die airbags geëxplodeerd waardoor er metaal- en plasticdeeltjes in het gezicht van de berijder terecht kwamen. Honda geeft in haar rapportage aan de National Highway Traffic Safety Administration ook toe dat het de Amerikaanse veiligheidswetten ‘waarschijnlijk niet juist heeft geïnterpreteerd.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding