Honda haalt bijna 172.000 auto’s extra terug naar de garage om de airbags te vervangen, bij Nissan gaat het om bijna 83.000 voertuigen.

Bij Honda, de grootste klant van Takata, komt de teller van auto’s die wereldwijd moesten worden teruggeroepen uit op ruwweg 13 miljoen. Of er buiten Japan nog meer auto’s moeten worden teruggehaald wegens problemen met de gewraakte airbags wordt nog onderzocht.

De problemen met de airbags hebben al tot een reeks ongelukken geleid, waarvan een aantal met dodelijke afloop. De airbags kunnen met te veel kracht en zonder aanleiding openspringen. Ook kunnen ze scheuren, waardoor metaaldeeltjes vrijkomen en inzittenden gewond kunnen raken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding