Het bedrijf zal nu in de VS de airbags in circa 360 duizend voertuigen vervangen, meer dan een verdubbeling in vergelijking met de aankondiging een week eerder. De NHTSA uitte kritiek op de afwachtende houding van Chrysler met betrekking tot de airbagproblemen.

De gewraakte airbags van Takata worden in verband gebracht met tientallen ongelukken, waarvan een aantal met dodelijke afloop. Vanwege de potentiële veiligheidsproblemen met de airbags zijn wereldwijd al miljoenen auto’s teruggeroepen. De terugroepacties raken naast Chrysler onder meer BMW, Ford, General Motors, Honda, Mazda en Toyota. Niet bekend is of in Nederland modellen van Chrysler (die verkocht worden als Lancia) terug naar de dealer moeten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding