Volgens het AutoBild Quality Report is Toyota het meest betrouwbare merk van de twintig populairste automerken in Duitsland. De top van de lijst wordt verder gedomineerd door Japanse merken. Het eerste Duitse volumemerk op de lijst is Volkswagen, dat samen met Opel de gedeelde veertiende plaats inneemt.

Voor het onderzoek maakte AutoBild niet alleen gebruik van de tests die het automagazine het afgelopen jaar zelf uitvoerde, maar werd ook gekeken naar de bevindingen van het onderzoeksbureau TÜV. Deze onafhankelijke keuringsinstantie beoordeelt al sinds jaar en dag de betrouwbaarheid van jonge én oude auto’s en houdt hier nauwgezet statistieken over bij. 

Betrouwbaarheid en kwaliteit zit niet alleen in een auto, maar ook in de opstelling van autofabrikanten, stelt AutoBild. Daarin prijst het automagazine de transparante en eerlijke wijze waarop Toyota omgaat met terugroepacties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding