Ook andere aspecten lopen via de Mijn Volkswagen app: onderhoudsmeldingen, ritregistratie, verbruiksmonitor,  banden- en accuspanning, verlichting en remmen. De app geeft een alert als de auto (ongewenst) in beweging komt of als portieren worden ontgrendeld.

De app debuteert op de Business Edition Connected-versies van de Golf, Golf Variant en Golf Sportsvan, inclusief twee jaar gratis gebruik. Later dit jaar volgen meer modellen. In de toekomst kunnen ook ‘bestaande’ Volkswagens worden aangesloten. Uitbreiding van de services is eveneens gepland, waaronder een tool voor wagenparkbeheerders. Bij pech is de Volkswagen Mobiliteitsservice direct oproepbaar. Locatie en een statusrapport kunnen automatisch worden verstuurd. Met de extra module ‘ritadministratie’ – die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst – is elke rit te kwalificeren: zakelijk, woon-werk of privé. Een aparte administratie is niet meer nodig. Ritten zijn terug te vinden inclusief afstand, tijd en gemiddelde snelheid. Ook geeft de app een ‘Think Blue-score’ voor elke rit. Hoe hoger op een schaal van 100, des te zuiniger. Het is mogelijk scores met die van anderen te vergelijken. Het laatste weekgemiddelde is altijd beschikbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding