VW Golf nu met 1.0 benzinemotor

De Volkswagen Golf, Golf Variant en Golf Sportsvan zijn vanaf heden te bestellen met een nieuwe 1.0 TSI-benzinemotor. Deze driecilinder krijgt Volkswagen’s zuinigheidslabel BlueMotion. Alle 1.0 TSI BlueMotion-modellen komen in aanmerking voor twintig procent bijtelling. De adviesprijzen starten bij 22.590 euro.

Met de nieuwe 1.0 TSI BlueMotion wil Volkswagen laten zien welke voordelen downsizing biedt. De eenlitermotor levert met een turbo en directe brandstofinspuiting een vermogen van 85 kW/115 pk en veel trekkracht: 200 Nm. Daarmee sprint de vijfdeurs Golf in 9,7 s van 0 naar 100 km/h en haalt hij een top van 204 km/h. De vastgestelde CO2-uitstoot komt uit op 99 gr/km.

De nieuwe 1.0 TSI is er voor de Golf, de Golf Variant en Golf Sportsvan. Hij wordt standaard geleverd met handgeschakelde zesbak – de comfortabele DSG-automaat heeft een meerprijs van 2.500 euro* (Sportsvan: 2.600 Euro*). Ongeacht de transmissiekeuze valt elke Golf, Golf Variant of Sportsvan 1.0 TSI BlueMotion in de twintig procent-categorie van de fiscale bijtelling.

VW Golf nu met 1.0 benzinemotor - Automobielmanagement.nl

VW Golf nu met 1.0 benzinemotor

De Volkswagen Golf, Golf Variant en Golf Sportsvan zijn vanaf heden te bestellen met een nieuwe 1.0 TSI-benzinemotor. Deze driecilinder krijgt Volkswagen’s zuinigheidslabel BlueMotion. Alle 1.0 TSI BlueMotion-modellen komen in aanmerking voor twintig procent bijtelling. De adviesprijzen starten bij 22.590 euro.

Met de nieuwe 1.0 TSI BlueMotion wil Volkswagen laten zien welke voordelen downsizing biedt. De eenlitermotor levert met een turbo en directe brandstofinspuiting een vermogen van 85 kW/115 pk en veel trekkracht: 200 Nm. Daarmee sprint de vijfdeurs Golf in 9,7 s van 0 naar 100 km/h en haalt hij een top van 204 km/h. De vastgestelde CO2-uitstoot komt uit op 99 gr/km.

De nieuwe 1.0 TSI is er voor de Golf, de Golf Variant en Golf Sportsvan. Hij wordt standaard geleverd met handgeschakelde zesbak – de comfortabele DSG-automaat heeft een meerprijs van 2.500 euro* (Sportsvan: 2.600 Euro*). Ongeacht de transmissiekeuze valt elke Golf, Golf Variant of Sportsvan 1.0 TSI BlueMotion in de twintig procent-categorie van de fiscale bijtelling.