May is samen met collega Kate Humble, vooral bekend van natuurshows, en auto-ontwerper Ant Anstead te gast bij de Mini-fabrieken in Oxford voor ‘Building Cars Live’, een tweedelig live-programma over het bouwen van een auto en wat daar allemaal bij komt kijken.

"Je zult ons niet erg veel in auto’s zien rondrijden, het gaat meer over hoe dingen tot stand komen en samen worden gebracht", aldus May. "Je kunt eigenlijk nauwelijks een onderwerp bedenken dat zich beter leent voor live-tv dan een autofabriek. Als ik één minuut bij de lopende band sta te praten, dan is er al weer een auto klaar.".

Building Cars Live is deze week dinsdag en woensdag om 20.30 uur (Nederlandse tijd) op BBC2 te zien. May zelf is eerder deze maand samen met Jeremy Clarkson en Richard Hammond in de VS begonnen met de opnamen voor hun nieuwe autoshow voor Amazon TV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding