Opel, of in Engeland Vauxhall, wordt op Facebook (zie onderstaande afbeelding) op de hielen gezeten door drie moeders van wie de Zafira in de brand vloog terwijl hun kinderen er nog in zaten. Volgens het drietal hebben zich inmiddels honderden mensen bij hun campagne aangesloten.

Het probleem doet zich voor bij rechtsgestuurde modellen, geleverd in de UK, die tussen 2005 en vorig jaar zijn gebouwd, het zogenaamde ‘B-model’. De oorzaak lijkt te zitten in de verwarming in het dashboard maar wat er precies aan de hand is, is nog niet bekend. Opel heeft Britse dealers geadviseerd om auto’s van aankloppende klanten gratis na te kijken. Bovendien heeft de autobouwer beloofd zo snel mogelijk uit te zoeken wat er precies aan de hand is en dan naar bevinding van zaken te handelen. "Dat kan een terugroep zijn maar dat hangt helemaal af van de oorzaak van het probleem," aldus een woordvoerder. 

 

zafira