BBC: ook sjoemelsoftware in Opel (filmpje)

Het BBC-onderzoeksprogramma Panorama heeft afgelopen dinsdagavond laten zien dat ook een Opel (of in Engeland Vauxhall) Zafira sjoemelsoftware aan boord zou hebben. De BBC controleerde de auto, net als een VW, in een onderzoekscentrum in de Tsjechische republiek maar gaf daar verder geen bijzonderheden over.

De Britse tak van General Motors heeft de beschuldiging daarom verworpen: "Om er voor te zorgen dat Panorama niet verkeerde conclusies ging trekken hebben we alle gegevens van het testen, de technische staat van de auto en de voorwaarden waaronder het onderzoek is uitgevoerd opgevraagd. Panorama weigert die informatie met ons te delen. Vauxhall blijft daarom bij haar eerder verklaring dat haar auto’s geen software hebben die herkent wanneer er een officiële emissietest wordt uitgevoerd. Onze voertuigen voldoen aan alle wettelijke eisen wat ook regelmatig door onafhankelijke instanties wordt gecontroleerd."

Ook werd er een Volkswagen Passat aan een emissietest onderworpen. Men toonde aan hoe de auto moeiteloos de test doorliep doordat er ‘sjoemelsoftware’ aan boord was. De ECU (centrale regeleenheid van het motormanagementsysteem) voelde feilloos aan dat het een test betrof en schakelde over op software die een correcte emissie verzorgde. Bekijk onderstaand het filmpje.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat al dit soort tests in ieder geval aantoont: de door de EU opgelegde emissie eisen zijn blijkbaar niet haalbaar en dat maakt het extra zorgelijk.

Geplaatst door: Marc Klaver op
BBC: ook sjoemelsoftware in Opel (filmpje) - Automobielmanagement.nl

BBC: ook sjoemelsoftware in Opel (filmpje)

Het BBC-onderzoeksprogramma Panorama heeft afgelopen dinsdagavond laten zien dat ook een Opel (of in Engeland Vauxhall) Zafira sjoemelsoftware aan boord zou hebben. De BBC controleerde de auto, net als een VW, in een onderzoekscentrum in de Tsjechische republiek maar gaf daar verder geen bijzonderheden over.

De Britse tak van General Motors heeft de beschuldiging daarom verworpen: "Om er voor te zorgen dat Panorama niet verkeerde conclusies ging trekken hebben we alle gegevens van het testen, de technische staat van de auto en de voorwaarden waaronder het onderzoek is uitgevoerd opgevraagd. Panorama weigert die informatie met ons te delen. Vauxhall blijft daarom bij haar eerder verklaring dat haar auto’s geen software hebben die herkent wanneer er een officiële emissietest wordt uitgevoerd. Onze voertuigen voldoen aan alle wettelijke eisen wat ook regelmatig door onafhankelijke instanties wordt gecontroleerd."

Ook werd er een Volkswagen Passat aan een emissietest onderworpen. Men toonde aan hoe de auto moeiteloos de test doorliep doordat er ‘sjoemelsoftware’ aan boord was. De ECU (centrale regeleenheid van het motormanagementsysteem) voelde feilloos aan dat het een test betrof en schakelde over op software die een correcte emissie verzorgde. Bekijk onderstaand het filmpje.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat al dit soort tests in ieder geval aantoont: de door de EU opgelegde emissie eisen zijn blijkbaar niet haalbaar en dat maakt het extra zorgelijk.

Geplaatst door: Marc Klaver op