In juli kwam een teenager om het leven toen een airbag in een Honda Accord uit 2001 opeens uit elkaar klapte, heeft de National Highway Traffic Safety Administration nu bekend gemaakt. Buiten de acht doden in de VS, allen in een Honda, is er ook één dodelijk ongeluk bekend in Maleisië.

Naar aanleiding van het laatste incident heeft Takata laten weten ‘nauw samen te werken met Honda en de NHTSA om alle feiten en omstandigheden nauwkeurig op een rij te krijgen’. Vanwege de problemen zijn wereldwijd meer dan 19 miljoen auto’s van 12 fabrikanten terug geroepen. Takata heeft al eerder een boete van 70 miljoen dollar betaald voor inbreuken op de veiligheidsvoorschriften. Die boete kan uiteindelijk nog drie keer zo hoog worden als alle lopende onderzoeken zijn afgerond. Door de problemen is Takata ook ernstig in financiële moeilijkheden geraakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding