Nissan roept 3,5 miljoen auto’s terug

Nissan gaat nog eens 3,53 miljoen auto’s terugroepen, de meeste in de VS, wegens problemen met de airbags.

Dit keer gaat het niet om explosiegevaar maar om gebreken in de sensoren in de passagiersstoel. Die staan verkeerd afgesteld waardoor ze een volwassene ten onrechte aanzien voor een kind of de stoel als ‘leeg’ signaleren. Dat betekent dat de airbag vóór die stoel niet uitklapt bij een aanrijding. Nissan stelt dat het drie meldingen heeft gekregen van gewonden maar dat er voor zover tot nu toe bekend niemand door het defect is omgekomen. De terugroepactie geldt onder meer voor enkele modellen van de Altima, Leaf, Murano en Infiniti die gebouwd zijn tussen 2013 en dit jaar. "In sommige auto’s moeten we de software bijstellen, in andere worden onderdelen vervangen," aldus een woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan roept 3,5 miljoen auto’s terug - Automobielmanagement.nl

Nissan roept 3,5 miljoen auto’s terug

Nissan gaat nog eens 3,53 miljoen auto’s terugroepen, de meeste in de VS, wegens problemen met de airbags.

Dit keer gaat het niet om explosiegevaar maar om gebreken in de sensoren in de passagiersstoel. Die staan verkeerd afgesteld waardoor ze een volwassene ten onrechte aanzien voor een kind of de stoel als ‘leeg’ signaleren. Dat betekent dat de airbag vóór die stoel niet uitklapt bij een aanrijding. Nissan stelt dat het drie meldingen heeft gekregen van gewonden maar dat er voor zover tot nu toe bekend niemand door het defect is omgekomen. De terugroepactie geldt onder meer voor enkele modellen van de Altima, Leaf, Murano en Infiniti die gebouwd zijn tussen 2013 en dit jaar. "In sommige auto’s moeten we de software bijstellen, in andere worden onderdelen vervangen," aldus een woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding