Zuid-Korea laat Nissan Qashqai terugroepen

Zuid-Korea heeft Nissan opgedragen honderden Nissan Qashqai’s met een dieselmotor terug te roepen omdat er ook bij dat model gesjoemeld zou zijn met de emissietesten. Nog niet verkochte auto’s mogen voorlopig niet op de weg komen.

Volgens het ministerie voor milieu in Seoel heeft Nissan precies dezelfde soort software gebruikt als waar het ook bij het dieselschandaal rond Volkswagen om draait. Het ministerie heeft Nissan vanwege het vergrijp ook een boete opgelegd van omgerekend rond een kwart miljoen euro. Bovendien zal het een klacht indienen bij de officier van justitie tegen de directeur van Nissan Zuid-Korea.
Nissan heeft alle beschuldigingen van de hand gewezen en zegt dat er geen ‘devices’ zijn gebruikt om bij de emissietesten te frauderen. De autobouwer wijst er bovendien op dat geen enkel ander land tot nu toe met een dergelijke klacht op de proppen is gekomen. "Nissan gebruikt geen illegale misleidings- of fraude-apparatuur in welke auto die we maken dan ook," aldus een woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zuid-Korea laat Nissan Qashqai terugroepen - Automobielmanagement.nl

Zuid-Korea laat Nissan Qashqai terugroepen

Zuid-Korea heeft Nissan opgedragen honderden Nissan Qashqai’s met een dieselmotor terug te roepen omdat er ook bij dat model gesjoemeld zou zijn met de emissietesten. Nog niet verkochte auto’s mogen voorlopig niet op de weg komen.

Volgens het ministerie voor milieu in Seoel heeft Nissan precies dezelfde soort software gebruikt als waar het ook bij het dieselschandaal rond Volkswagen om draait. Het ministerie heeft Nissan vanwege het vergrijp ook een boete opgelegd van omgerekend rond een kwart miljoen euro. Bovendien zal het een klacht indienen bij de officier van justitie tegen de directeur van Nissan Zuid-Korea.
Nissan heeft alle beschuldigingen van de hand gewezen en zegt dat er geen ‘devices’ zijn gebruikt om bij de emissietesten te frauderen. De autobouwer wijst er bovendien op dat geen enkel ander land tot nu toe met een dergelijke klacht op de proppen is gekomen. "Nissan gebruikt geen illegale misleidings- of fraude-apparatuur in welke auto die we maken dan ook," aldus een woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding