Opel Zafira kan nog altijd in de fik vliegen

De Britse tak van General Motors Vauxhall (hier Opel) gaat 234.000 Zafiras voor de tweede keer terugroepen omdat ze spontaan in brand kunnen vliegen.

Volgens GM gaat het om een preventieve actie om de algemene robuustheid van het systeem te versterken. Eind vorig jaar rapporteerde de Londense brandweer al 71 branden in Opel Zafira’s. In de voorafgaande vier jaar was dat alles bij elkaar maar 38 keer voorgekomen. In december schreef Vauxhall de eigenaren aan voor een eerste terugroepactie maar dat heeft de problemen kennelijk niet afdoende opgelost. ‘’Met die actie hebben we de auto’s in hun oorspronkelijke staat terug gebracht maar na uitgebreide onderzoeken hebben we besloten om een stap verder te gaan en het hele systeem verder te versterken. Daarom komen we nu met een tweede terugroepactie,” aldus een woordvoerder. Vauxhall/Opel benadrukt daarbij nog maar eens dat de ingreep de bezitters van een Zafira niets zal kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opel Zafira kan nog altijd in de fik vliegen - Automobielmanagement.nl

Opel Zafira kan nog altijd in de fik vliegen

De Britse tak van General Motors Vauxhall (hier Opel) gaat 234.000 Zafiras voor de tweede keer terugroepen omdat ze spontaan in brand kunnen vliegen.

Volgens GM gaat het om een preventieve actie om de algemene robuustheid van het systeem te versterken. Eind vorig jaar rapporteerde de Londense brandweer al 71 branden in Opel Zafira’s. In de voorafgaande vier jaar was dat alles bij elkaar maar 38 keer voorgekomen. In december schreef Vauxhall de eigenaren aan voor een eerste terugroepactie maar dat heeft de problemen kennelijk niet afdoende opgelost. ‘’Met die actie hebben we de auto’s in hun oorspronkelijke staat terug gebracht maar na uitgebreide onderzoeken hebben we besloten om een stap verder te gaan en het hele systeem verder te versterken. Daarom komen we nu met een tweede terugroepactie,” aldus een woordvoerder. Vauxhall/Opel benadrukt daarbij nog maar eens dat de ingreep de bezitters van een Zafira niets zal kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding