‘Tesla stopt technisch probleem in de doofpot’

Tesla zou haar Amerikaanse klanten aanbieden om een technisch probleem met de ophanging gratis te verhelpen als ze maar beloven er verder geen ruchtbaarheid aan te geven.

De verkeersveiligheidsdienst NHTSA stelt inmiddels een onderzoek in naar het vermeende mankement én naar de pogingen van Tesla om het in de doofpot te stoppen.

De NHTSA gaat in eerste instantie de ophanging beoordelen om te kijken of er wat mis is en of dat een gevaar oplevert voor de veiligheid. Maar dat zou kunnen leiden tot een meer uitgebreid en officieel onderzoek naar mogelijke ernstiger technische problemen. NHTSA heeft Tesla en Tesla-rijders voorlopig alleen gevraagd om informatie, ook over de beschuldigingen dat de autobouwer heeft aangeboden de kosten voor een reparatie voor zijn rekening te nemen als de berijder er verder zijn mond over houdt.

Tesla zelf wijst beide beschuldigingen fel van de hand. "Er is geen veiligheidsprobleem met de ophanging, noch bij het Model S noch bij het Model X." Wel voegt Tesla er aan toe dat ‘bij ongewoon gebruik op slechte wegen bij één auto een probleem aan het licht is getreden’. Het idee dat de zaak in de doofpot is gestopt noemt Tesla ‘grotesk’. De beurs is echter niet geheel overtuigd want daar daalde de koers van Tesla met drie procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Tesla stopt technisch probleem in de doofpot’ - Automobielmanagement.nl

‘Tesla stopt technisch probleem in de doofpot’

Tesla zou haar Amerikaanse klanten aanbieden om een technisch probleem met de ophanging gratis te verhelpen als ze maar beloven er verder geen ruchtbaarheid aan te geven.

De verkeersveiligheidsdienst NHTSA stelt inmiddels een onderzoek in naar het vermeende mankement én naar de pogingen van Tesla om het in de doofpot te stoppen.

De NHTSA gaat in eerste instantie de ophanging beoordelen om te kijken of er wat mis is en of dat een gevaar oplevert voor de veiligheid. Maar dat zou kunnen leiden tot een meer uitgebreid en officieel onderzoek naar mogelijke ernstiger technische problemen. NHTSA heeft Tesla en Tesla-rijders voorlopig alleen gevraagd om informatie, ook over de beschuldigingen dat de autobouwer heeft aangeboden de kosten voor een reparatie voor zijn rekening te nemen als de berijder er verder zijn mond over houdt.

Tesla zelf wijst beide beschuldigingen fel van de hand. "Er is geen veiligheidsprobleem met de ophanging, noch bij het Model S noch bij het Model X." Wel voegt Tesla er aan toe dat ‘bij ongewoon gebruik op slechte wegen bij één auto een probleem aan het licht is getreden’. Het idee dat de zaak in de doofpot is gestopt noemt Tesla ‘grotesk’. De beurs is echter niet geheel overtuigd want daar daalde de koers van Tesla met drie procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding