Politie blundert met ‘zelfremmend’ systeem op politiewagens

De politie gaat driehonderd voertuigen die zijn uitgerust met een speciaal remsysteem, de City Emergency Brake, terugsturen naar de garage.

Agenten beklaagden zich er onder andere over dat ze geen auto’s meer konden klemrijden.
Het veiligheidssysteem dat botsingen moet voorkomen leidt tot problemen, omdat het ingrijpt op momenten dat dat niet de bedoeling is. Daarom is aanpassing noodzakelijk. Het gaat om driehonderd Volkswagens van het type Touran. Die zijn standaard uitgerust met het zelfremmende systeem.

Hoewel dit systeem met een knop kan worden uitgeschakeld, gaat het vaak mis. "Het is een mooi systeem, behalve als je met spoed achter een verdachte aan moet of heel snel ter plaatse moet zijn", zei Geert Priem van politievakbond ANPV woensdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal. Priem betreurt dat vanuit de inkoopafdeling niet beter is overlegd met de werkvloer.

Je kúnt het systeem wel uitzetten, zo vervolgt Priem, maar zodra je de auto weer start wordt het systeem gereset. Dan is het wederom in werking getreden. De vraag is of het wenselijk is om een systeem te hebben dat telkens weer uitgezet moet worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Vreemde titel. Hoezo blundert? Dit is een extra eigenschap die de fabrikant levert en waar niet om gevraagd is. Daarnaast kun je met een simpele druk op de knop het systeem uitzetten. Is dat nu zo moeilijk? Plak desnoods een sticker op het dashboard…

Geplaatst door: van Zanten op

De heer van Zanten heeft verstand van auto’s! maar duidelijk niet van politie werk

Geplaatst door: Anthony op

Deze kop heeft wel een hoog “Telegraaf” gehalte.. Soms komt men in de praktijk achter zaken, dit was ook het geval met dagrijverlichting; agenten konden verlichting niet volledig uitschakelen.

Geplaatst door: Pim op
Politie blundert met ‘zelfremmend’ systeem op politiewagens - Automobielmanagement.nl

Politie blundert met ‘zelfremmend’ systeem op politiewagens

De politie gaat driehonderd voertuigen die zijn uitgerust met een speciaal remsysteem, de City Emergency Brake, terugsturen naar de garage.

Agenten beklaagden zich er onder andere over dat ze geen auto’s meer konden klemrijden.
Het veiligheidssysteem dat botsingen moet voorkomen leidt tot problemen, omdat het ingrijpt op momenten dat dat niet de bedoeling is. Daarom is aanpassing noodzakelijk. Het gaat om driehonderd Volkswagens van het type Touran. Die zijn standaard uitgerust met het zelfremmende systeem.

Hoewel dit systeem met een knop kan worden uitgeschakeld, gaat het vaak mis. "Het is een mooi systeem, behalve als je met spoed achter een verdachte aan moet of heel snel ter plaatse moet zijn", zei Geert Priem van politievakbond ANPV woensdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal. Priem betreurt dat vanuit de inkoopafdeling niet beter is overlegd met de werkvloer.

Je kúnt het systeem wel uitzetten, zo vervolgt Priem, maar zodra je de auto weer start wordt het systeem gereset. Dan is het wederom in werking getreden. De vraag is of het wenselijk is om een systeem te hebben dat telkens weer uitgezet moet worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Vreemde titel. Hoezo blundert? Dit is een extra eigenschap die de fabrikant levert en waar niet om gevraagd is. Daarnaast kun je met een simpele druk op de knop het systeem uitzetten. Is dat nu zo moeilijk? Plak desnoods een sticker op het dashboard…

Geplaatst door: van Zanten op

De heer van Zanten heeft verstand van auto’s! maar duidelijk niet van politie werk

Geplaatst door: Anthony op

Deze kop heeft wel een hoog “Telegraaf” gehalte.. Soms komt men in de praktijk achter zaken, dit was ook het geval met dagrijverlichting; agenten konden verlichting niet volledig uitschakelen.

Geplaatst door: Pim op