Grote leegloop bij autoproject Apple

De afgelopen maanden zijn tientallen experts opgestapt bij het autoproject van Apple. Dat heeft er vooral mee te maken dat Apple zich niet meer zo zeer op een eigen autonoom rijdende elektrische auto richt, maar meer de software wil leveren die autonoom rijden mogelijk moet maken.

Leegloop bij autoproject Apple

Dat meldt de Financial Times. De strategie is omgegooid door Bob Mansfield, die al vele jaren bij Apple werkt en eerder dit jaar de leiding over het nog altijd in nevelen gehulde autoproject heeft overgenomen van Steve Zadesky. Onder Zadesky’s leiding zijn honderden mensen aangetrokken, vaak van andere autobedrijven zoals Tesla of Mercedes-Benz.

Nu Mansfield het idee van een eigen Apple-auto kennelijk heeft laten varen, zien tientallen van zijn medewerkers het verder niet meer zitten. Sommigen zijn teruggegaan naar andere afdelingen van Apple waar ze vandaan kwamen terwijl collega’s die al in de auto-industrie werkten vaak daar weer aan de slag zijn gegaan. Apple, dat nog nooit in het openbaar iets heeft gezegd over de autoplannen, weigert ook nu elk commentaar op de verhalen.

Grote leegloop bij autoproject Apple - Automobielmanagement.nl

Grote leegloop bij autoproject Apple

De afgelopen maanden zijn tientallen experts opgestapt bij het autoproject van Apple. Dat heeft er vooral mee te maken dat Apple zich niet meer zo zeer op een eigen autonoom rijdende elektrische auto richt, maar meer de software wil leveren die autonoom rijden mogelijk moet maken.

Leegloop bij autoproject Apple

Dat meldt de Financial Times. De strategie is omgegooid door Bob Mansfield, die al vele jaren bij Apple werkt en eerder dit jaar de leiding over het nog altijd in nevelen gehulde autoproject heeft overgenomen van Steve Zadesky. Onder Zadesky’s leiding zijn honderden mensen aangetrokken, vaak van andere autobedrijven zoals Tesla of Mercedes-Benz.

Nu Mansfield het idee van een eigen Apple-auto kennelijk heeft laten varen, zien tientallen van zijn medewerkers het verder niet meer zitten. Sommigen zijn teruggegaan naar andere afdelingen van Apple waar ze vandaan kwamen terwijl collega’s die al in de auto-industrie werkten vaak daar weer aan de slag zijn gegaan. Apple, dat nog nooit in het openbaar iets heeft gezegd over de autoplannen, weigert ook nu elk commentaar op de verhalen.