Het gaat vooral om auto’s van de modellen Yaris en Auris, zo meldde Toyota woensdag.
Naast de Yaris en de Auris moet ook een aantal auto’s van de types Corolla en Hilux worden gerepareerd. Het gaat om auto’s die tussen 2006 en 2014 zijn geproduceerd. In totaal worden bijna 1,5 miljoen Toyota’s in Europa en ruim 1,1 miljoen in Japan teruggeroepen.

Door problemen bij airbagleverancier Takata zijn wereldwijd in totaal al zo’n 100 miljoen voertuigen van verschillende merken teruggeroepen. Defecten aan het airbag-opblaassysteem waarbij onder meer metaaldeeltjes door de auto kunnen rondvliegen, zijn gelinkt aan zeventien dodelijke ongelukken wereldwijd. Voor zover bekend zijn er nog geen ongelukken mee gebeurd in Nederland.

De eigenaren worden persoonlijk op de hoogte gesteld. Toyota vervangt de zogeheten airbagontstekers in de auto’s. De kosten van de reparatie zijn voor rekening van Toyota, zo laat de fabrikant weten.