In totaal haalt Lamborghini 5.900 automobielen terug naar de dealer om met wat klepjes te voorkomen dat er bij het tanken brandstof kan lekken. Die brandstof kan makkelijk vuur vatten, vooral als de eigenaar een speciaal uitlaatsysteem heeft geïnstalleerd, wat er bij de volledig uit koolstofvezel bestaande carrosserie van de mobielen toe kan leiden dat de hele auto binnen de kortste keren in vlammen opgaat. In de Verenigde Staten is dat inderdaad al enkele malen gebeurd, zoals ook op YouTube te zien is. Het probleem is redelijk snel te verhelpen en eigenaren van een Aventador, laat staan van een Veneno, zullen écht wel een andere auto hebben om even heen en weer naar de garage te rijden. Of een helicopter, voegt een Amerikaans autoblad er aan toe.
 

Bekijk onderstaand het filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding