De man, ene Robert Boot, heeft Ferrari Palm Beach, waar hij 22 jaar werkte als verkoper, voor de rechter gesleept omdat hij onrechtmatig ontslagen zou zijn na het bekend maken van het gesjoemel. Boot daagt ook een klant van de Ferrari-dealer, een voormalige directeur van koffiebedrijf Sara Lee, voor de rechter omdat hij het autobedrijf zou hebben gevraagd de km-stand van zijn wagen terug te draaien voordat hij die ging verkopen. Boot stelt daarbij dat Ferrari’s hoofdkantoor in Italië meegewerkt moet hebben aan de praktijken omdat dat ‘groen licht’ moet geven voor een technische ingreep in de elektronica van haar auto’s.

Tegelijk zijn in Groot-Brittannië vijf mannen schuldig bevonden aan het terugdraaien van de km-klokken in meer dan 100 auto’s. In totaal zouden de standen daarmee met meer dan 10 miljoen kilometer zijn verminderd, heeft de Britse wareninspectie vastgesteld. Het vijftal werkte voor een bedrijf dat auto’s met chauffeur verhuurde. De inspectiedienst begon hun praktijken te onderzoeken na een tip van een koper die de km-stand op zijn wagen niet vertrouwde. De rechter beslist over een week of drie over de strafmaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding