Volgens moederbedrijf Daimler zijn 51 gevallen van zulke brandende Mercedessen bekend, waarbij overigens geen slachtoffers zijn gevallen.

Het probleem doet zich voor bij auto’s uit de A-, B-, C- en E-Klasse alsmede de Mercedes CLA, GLA en GLC uit de bouwjaren 2014 tot en met 2017. Mercedes-Benz wil het gebrek verhelpen door een extra zekering aan te brengen. De terugroepactie kan echter pas in juli beginnen omdat er eerder geen vervangende onderdelen beschikbaar zijn. Tot die tijd zal Mercedes-Benz al bestelde of bij de dealer staande auto’s niet afleveren. Van de terug te roepen auto’s rijden er ruim 300.000 in de Verenigde Staten, 150.000 in Duitsland en zo’n 70.000 in Groot-Brittannië rond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding