Fiat scoort slecht in veiligheidstesten (filmpje)

De Fiat Doblò heeft het minimale aantal van drie sterren gehaald in de Euro NCAP veiligheidstesten waarbij modellen als de BMW 5-serie met vijf sterren werden bekroond.

Fiat scoort slecht in veiligheidstesten

Eerder al kwamen de Fiat Tipo en de 500 niet verder dan drie sterren. "Fiat heeft nu een aantal modellen al geruime tijd op de markt die ver achterliggen bij de concurrentie als het gaat om veiligheid," zegt secretaris-generaal Michiel van Ratingen van Euro NCAP.

De organisatie testte de nieuwe Doblò 13 jaar na het eerste model en kwam tot de ontdekking dat er in al die jaren op het gebied van de veiligheid maar weinig verbeterd is. De door Fiat ontwikkelde bestelwagen wordt ook door Opel verkocht als Combo. "Dit is de zoveelste Fiat die absoluut minimaal scoort wat de veiligheid betreft. Zo is er geen automatisch noodremsysteem in deze auto aangebracht. Er zijn veel gezinsauto’s die veel beter scoren voor de bescherming. Dit onderstreept dat dit model al oud is en maakt ook duidelijk dat Fiat geen enkele ambitie lijkt te hebben om wat veiligheid betreft te concurreren met andere, modernere modellen,” zegt Matthew Avery, directeur van Thatcham Research.

Bekijk onderstaand het filmpje van de Euro NCAP-test. 

Fiat scoort slecht in veiligheidstesten (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Fiat scoort slecht in veiligheidstesten (filmpje)

De Fiat Doblò heeft het minimale aantal van drie sterren gehaald in de Euro NCAP veiligheidstesten waarbij modellen als de BMW 5-serie met vijf sterren werden bekroond.

Fiat scoort slecht in veiligheidstesten

Eerder al kwamen de Fiat Tipo en de 500 niet verder dan drie sterren. "Fiat heeft nu een aantal modellen al geruime tijd op de markt die ver achterliggen bij de concurrentie als het gaat om veiligheid," zegt secretaris-generaal Michiel van Ratingen van Euro NCAP.

De organisatie testte de nieuwe Doblò 13 jaar na het eerste model en kwam tot de ontdekking dat er in al die jaren op het gebied van de veiligheid maar weinig verbeterd is. De door Fiat ontwikkelde bestelwagen wordt ook door Opel verkocht als Combo. "Dit is de zoveelste Fiat die absoluut minimaal scoort wat de veiligheid betreft. Zo is er geen automatisch noodremsysteem in deze auto aangebracht. Er zijn veel gezinsauto’s die veel beter scoren voor de bescherming. Dit onderstreept dat dit model al oud is en maakt ook duidelijk dat Fiat geen enkele ambitie lijkt te hebben om wat veiligheid betreft te concurreren met andere, modernere modellen,” zegt Matthew Avery, directeur van Thatcham Research.

Bekijk onderstaand het filmpje van de Euro NCAP-test.