Tesla-rijders naar de rechter om Autopilot

Drie Amerikaanse Tesla-rijders hebben de autofabrikant voor de rechter gesleept omdat ze vinden dat het Autopilot system niet goed werkt en onveilig is.

Tesla-rijders naar de rechter om Autopilot

De Autopilot leidt er volgens hen toe dat de auto oncontroleerbaar heen en weer gaat sturen. Ook beschuldigen ze Tesla er van niet af te komen met beloofde updates om de veiligheid te verbeteren.

Het drietal heeft naar eigen zeggen 5.000 dollar per auto extra betaald voor een betere versie van de Autopilot. "Maar dat is er geen haar veiliger op geworden en zorgt ook niet voor stress-vrij rijden," aldus de beschuldiging. "Veel eigenaren stellen dat de Autopilot in feite ongeschikt en aantoonbaar onveilig is." Het drietal vraagt andere bezitters van een Tesla zich bij hen aan te sluiten. Tesla zelf wijst de beschuldigingen van de hand. Volgens de autobouwer is de rechtszaak alleen maar op gang gebracht om de portemonnee van advocaten te spekken. "Er wordt op geen enkele manier recht gedaan aan veel facetten van de systemen." CEO Elon Musk heeft ook herhaaldelijk gezegd dat ‘zijn’ Autopilot tot één van de beste ter wereld behoort.

Tesla-rijders naar de rechter om Autopilot - Automobielmanagement.nl

Tesla-rijders naar de rechter om Autopilot

Drie Amerikaanse Tesla-rijders hebben de autofabrikant voor de rechter gesleept omdat ze vinden dat het Autopilot system niet goed werkt en onveilig is.

Tesla-rijders naar de rechter om Autopilot

De Autopilot leidt er volgens hen toe dat de auto oncontroleerbaar heen en weer gaat sturen. Ook beschuldigen ze Tesla er van niet af te komen met beloofde updates om de veiligheid te verbeteren.

Het drietal heeft naar eigen zeggen 5.000 dollar per auto extra betaald voor een betere versie van de Autopilot. "Maar dat is er geen haar veiliger op geworden en zorgt ook niet voor stress-vrij rijden," aldus de beschuldiging. "Veel eigenaren stellen dat de Autopilot in feite ongeschikt en aantoonbaar onveilig is." Het drietal vraagt andere bezitters van een Tesla zich bij hen aan te sluiten. Tesla zelf wijst de beschuldigingen van de hand. Volgens de autobouwer is de rechtszaak alleen maar op gang gebracht om de portemonnee van advocaten te spekken. "Er wordt op geen enkele manier recht gedaan aan veel facetten van de systemen." CEO Elon Musk heeft ook herhaaldelijk gezegd dat ‘zijn’ Autopilot tot één van de beste ter wereld behoort.